Ieșeanul Cezar Crețu, pregătit de antrenorul Victor Hănescu, a revenit săptămâna trecută la Pirot (Serbia) ca favorit nr. 2 al turneului ITF de 25.000 de dolari, „Todorovic Academy Open”, după ce anul trecut jucase ca favorit nr. 5 finala concursului ITF dotat cu premii de 15.000 de dolari.

Cezar Crețu (21 de ani, 389 ATP) a pierdut primul set disputat la Pirot, 4-6, în compania ucraineanului Alexandr Bielinskyi, acomodându-se poate ceva mai greu cu jocul pe zgură în aer liber după o săptămână de pregătire pe zgură în sală la Bratislava, acolo unde a fost convocat în premieră în echipa de Cupa Davis a României ce a pierdut disputa cu Slovacia. Cezar n-a apucat să debuteze, dar a câștigat clar următoarele două seturi din primul tur la Pirot, cu 6-2, 6-1.

Tot în câte două seturi a trecut și de bulgarul Mihail Ivanov (6-1, 6-3), apoi de francezul Lilian Marmousez (6-1, 7-6), pentru ca în semifinale să câștige în fața partenerului său de dublu de la Pirot (fiind eliminați în primul tur), francezul Corentin Denolly, favorit nr. 5, cu 6-3, 6-3.

Cezar a pierdut din nou set, 1-6, în finala cu favoritul nr. 4, ucraineanul Vladislav Orlov (27 de ani, 532 ATP), dar a echilibrat situația printr-un 6-4. De data aceasta n-a mai reușit să-și adjudece setul decisiv (3-6), și implicit, să câștige cel mai important trofeu al său la simplu.

„Am revenit cu plăcere la Pirot, după ce anul trecut am jucat finala în turneul de 15.000 de dolari. Primul meci a fost unul important pentru că veneam de la Cupa Davis, care s-a jucat indoor și știam că va trebui să mă acomodez repede cu noile condiții. Am jucat un tenis bun tot turneul, acest rezultat îmi dă încredere că am un joc calitativ. Mă bucur că ajung constant în fazele avansate ale turneelor ITF. În finală cred că a contat cine a profitat mai bine de ocaziile avute, iar adversarul meu și-a făcut bine treaba. Mulțumesc echipei AVH și lui Victor Hănescu în special pentru suportul acordat”, ne-a declarat Cezar Crețu.

Următorul turneu pentru Cezar va fi un ATP Challenger 125 (premii de 134.920 de euro), la Parma, unde câștigător anul trecut a fost americanul Frances Tiafoe.

Citiți și: Ce nu prea se spune despre mașinile autonome! Vor fi practic „imposibile” fără o „atingere” umană utilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *