Cel mai bun rezultat al anului pentru ieșeanul Cezar Crețu: finală în Serbia! 

Ieșeanul Cezar Crețu (20 de ani), pregătit de antrenorul Victor Hănescu, a ales să nu joace săptămâna trecută la turneul ATP Challenger 80, de la București, și s-a prezentat la Pirot (Serbia), la „Teodorovic Open” 2021, competiție din circuitul ITF, dotată cu premii de 15.000 de dolari. Alegerea s-a dovedit justificată, pentru că rezultatul obținut i-a adus șase puncte în clasamentul ATP, numai bune pentru că anul trecut, la început de septembrie, Cezar cucerea opt puncte prin victoria în primul tur la ediția inaugurală „Concord Iași Open”, turneu ATP Challenger 100.

Cezar a fost favorit nr. 5 la Pirot, iar în primul tur a dispus de slovacul Lukas Pavlovic (19 ani) cu 6-4, 6-4. A jucat din ce în ce mai bine și n-a pierdut set nici în optimi (6-4, 6-3 cu italianul Giorgio Tabacco), nici în sferturi (6-4, 6-1 cu Călin Manda).

Semifinala cu rusul Andrei Chepelev (23 de ani), favoritul nr. 4, a fost însă foarte disputată și a început în aceeași zi, sâmbătă, în care Crețu jucase sfertul cu Manda.

„Zilele de sâmbătă și duminică au fost foarte încărcate pentru mine, deoarece, din cauza condițiilor meteo, am fost nevoit să joc trei meciuri! Sâmbătă am reușit să câștig dimineață sfertul de finală împotriva lui Călin Manda, după care mai târziu am început și semifinala. Dat fiind faptul că ghemurile au durat mult și s-a înnoptat, semifinala s-a oprit la scorul de 6-4 pentru mine în primul set și 4-2 pentru adversar în actul secund. Așadar, sâmbătă a fost o zi încărcată pentru mine, am petrecut cel puțin trei ore pe teren”, ne-a declarat Cezar Crețu.

Semifinala cu Chepelev a fost reluată duminică dimineață, iar rusul a câștigat actul al doilea cu 6-4. Setul decisiv a fost foarte echilibrat, dar Cezar și-a impus punctul de vedere cu 7-5 și s-a calificat în finala cu francezul Luka Pavlovic (21 de ani), cel care sâmbătă petrecuse doar patruzeci de minute pe teren în semifinale, adversarul său abandonând în al doilea set.

„Deoarece n-am reușit să câștig și al doilea set al disputei cu Chepelev am petrecut aproape două ore de joc pline de efort fizic și încărcătură emoțională. Am primit însă o pauză destul de scurtă până la finală, o oră și jumătate, care nu mi-a permis să mănânc, să mă recuperez fizic adecvat, dar mai ales să mă remontez pe plan mental pentru partida ce urma. Finala a mers de la început până la sfârșit în favoarea francezului, nu am găsit soluții în această situație. Îmi felicit adversarul meu din finală pentru jocul prestat și pentru turneul reușit”, a adăugat Cezar, care în finală a cedat cu 2-6, 2-6.

Săptămâna aceasta, ieșeanul Cezar Crețu nu va juca nicăieri, dar de pe 4 octombrie va participa la un turneu M15, pe hard, în Egipt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *