Jucătorul cu cel mai vizibil progres la „Concord Iași Open” 2021 a fost singurul român calificat în sferturi la challenger-ul de la București!

Nicholas Ionel (18 ani) a arătat în iulie la ediția a II-a a „Concord Iași Open”, turneu din cadrul ATP Challenger 100 (premii în valoare de 88.520 de euro), desfășurat la Baza Ciric, cel mai consistent progres dintre tinerii jucători români. Posesor al unui wild-card, Nicholas a trecut în primul tur de un spaniol de 23 de ani și mai bine clasat, pentru ca în optimi să câștige primul set (scor 6-2) al confruntării cu bulgarul Dimitar Kuzmanov (28 de ani), și el mai bine clasat. Nicholas a condus ostilitățile și în actul secund, dar a comis câteva greșeli în momentele-cheie, iar bulgarul a reușit să echilibreze disputa și până la urmă să-și impună punctul de vedere.

Nicholas Ionel a primit wild-card și la „Trofeul Țiriac-Năstase”, ATP 80 (premii de 44.820 de euro), desfășurat săptămâna trecută, și a fost singurul jucător care a reprezentat România și care a trecut de primul tur! El l-a eliminat, cu 7-6 (5), 6-1, pe Ștefan Paloși (câștigătorul precalificărilor la „Concord Iași Open” 2021 și, ulterior, al unui turneu ITF de 15.000 de dolari la Curtea de Argeș), în timp ce titularii din Cupa Davis, Marius Copil și Filip Jianu, au părăsit competiția la scurt timp după ce au eliminat Portugalia la Cluj-Napoca.

Nicholas a dispus în optimi de georgianul Teymuraz Gabashvili (36 de ani), prezent și la Iași, cu 6-3, 6-3, iar în sferturi s-a confruntat cu cehul Jiri Lehecka (19 ani, 177 ATP). A condus cu 4-3, dar probabil s-a speriat, ca și la Iași, că ar putea elimina încă un adversar mult mai bine clasat și a cedat ambele seturi cu 4-6.

Ulterior, Lehecka, favorit nr. 8, a câștigat duminică prima ediție a turneului după ce l-a învins în finală pe slovacul Filip Horansky (28 de ani, 189 ATP) cu 6-3, 6-2.

Duminică însă Nicholas s-a prezentat în calificările challenger-ului ATP 80, de la Sibiu, poziția din clasamentul ATP (455) permițându-i, deocamdată, să-și găsească loc în calificări la challenger-uri. În primul tur, a dispus de Alexandru Jecan (33 de ani) cu 6-2, 6-4, iar în meciul decisiv pentru calificarea pe tabloul principal l-a întâlnit pe Nicolae Frunză (23 de ani). A pierdut primul set cu 4-6, a echilibrat situația cu u  6-3 și s-a calificat pe tabloul principal după un tie-break favorabil la 4.

În primul tur însă s-a confruntat din nou cu Ștefan Paloși, ca și la București. Nicholas a cedat greu primul set, cu 5-7, iar în cel de-al doilea nu s-a regăsit și l-a pierdut cu 1-6, părăsind prematur competiția.

Citiți și: DACIA SANDERO A FOST CEL MAI POPULAR MODEL DIN EUROPA ȘI ÎN LUNA AUGUST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *