Vestea finalului de an: Iașul a solicitat organizarea unui turneu WTA!

După două ediții consecutive, în care Iașul a primit un loc de cinste pe harta tenisului mondial, fiind remarcat încă de la primul turneu challenger ATP 100, desfășurat în 2020, iată că pentru 2022 se pregătește o surpriză de proporții din partea organizatorilor turneului masculin: a fost solicitat și un turneu WTA 125! Atractiva competiție ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii iulie, tot la cocheta Bază sportivă Ciric, a Primăriei Iași.

„Era un pic anormal să susținem numai băieții. Trebuie să fim echidistanți și să oferim șanse egale și fetelor. Premiile turneului feminin ar fi de 125.000 de dolari, iar pe tabloul principal de simplu se acordă șase wild-card-uri. Cine va pierde în primul tur la simplu pe tabloul principal va primi un punct în clasamentul mondial”, ne-a declarat Andrei Oriță, proprietarul challenger-ului ATP 100 „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România!

Ca și la turneul masculin, ar fi susținute cele mai promițătoare talente, însă spectatorii ieșeni ar putea vedea la lucru și nume consacrate precum Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu, Ana Bogdan sau Patricia Țig, ori pe ieșeanca Andreea Prisacariu, dacă nu cumva va fi tentată să joace la Iași și vreo româncă din prima sută mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *