Această săptămână este una dintre cele mai fericite pentru tenismenul ieșean Cezar Crețu (21 de ani), pregătit de antrenorul Victor Hănescu. Nu doar că va intra în primii 400 de jucători ai lumii, pentru cea mai bună clasare din carieră (update: locul 392), dar va participa la prima sa acțiune cu echipa de Cupa Davis a României!

România a fost învinsă de Spania cu 3-1, în martie, la Marbella, în calificările ediției 2022 a Cupei Davis, acțiune la care Cezar Crețu ar fi meritat cu prisosință selecționarea, dar iată că după cinci luni a venit și prima convocare pe numele său sub conducerea căpitanului Gabriel Trifu, alături de Nicholas Ionel (19 ani, 283 ATP), Marius Copil (31 de ani, 349 ATP), Gabi Boitan (23 de ani, 602 ATP) și Vlad Cornea (28 de ani, 130 ATP la dublu). Cu excepția lui Boitan, toți au fost prezenți la „Concord Iași Open” 2022, cel mai important turneu ATP din România pentru al treilea an consecutiv!

„Sunt mândru că am ocazia să fiu în echipa de Cupa Davis a României! Este un obiectiv pe care mi l-am propus împreună cu echipa de la Academia Victor Hănescu încă de anul trecut și m-aș bucura să joc împotriva Slovaciei. Am încredere în coechipierii mei și împreună vom da ce avem mai bun pentru a câștiga întâlnirea”, ne-a declarat Cezar Crețu.

Reprezentativa României se va pregăti săptămâna aceasta la Bratislava, unde vineri și sâmbătă, în „NTC Arena” (indoor; 4.500 de locuri capacitate, în octombrie va concerta Mireille Mathieu, iar în decembrie – Simply Red) se va desfășura, pe zgură, meciul ce va conta pentru Grupa Mondială I, iar câștigătoarea va juca în 2023 pentru calificările la turneul final.

Slovacia va miza pe Alex Molcan (24 de ani, 40 ATP), Norbert Gombos (22 de ani, 114 ATP), Filip Horansky (28 de ani, 229 ATP, 537 ATP la dublu), Lukas Klein (24 de ani, 300 ATP) și Igor Zelenay (39 de ani, 139 ATP la dublu).

Citiți și: 60 de ani de la lansarea clasei compacte moderne odată cu Opel Kadett A, „miracolul economic german”! Cea de-a șasea generație Opel Astra deschide o nouă eră în clasa compactă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *