„Concord Iași Open” 2022 a ajuns în faza sferturilor de finală la simplu, dar, ca și la precedentele două ediții ale turneului cu statut ATP Challenger 100 (premii în valoare de 90.280 de euro), fără vreun jucător român. Toate cele patru partide sunt programate vineri la Baza Sportivă Ciric, unde se va desfășura și prima semifinală la dublu, precum și ultimul sfert din această probă, care va oferi o pereche românească în penultimul act.

UPDATE:

Pablo Andujar – Lukas klein 6-3, 6-4

Luciano Darderi – Jiri Lehecka 4-6, 7-6 (1), 6-4

Felipe Meligeni – Frederico Ferreira Silva 6-4, 7-6 (5).

Așadar, avem semifinală între Darderi și Meligeni, una deschisă oricărui deznodământ! Darderi a încheiat meciul de simplu la 17:40 și îl așteaptă, după odihnă, semifinala la dublu!

Matheus Pucinelli De Almeida – Geoffrey Blancaneaux 6-4, 6-4.

Cealaltă semifinală: Andujar – Pucinelli De Almeida, jucător venit din calificări!

S-a încheiat prima semifinală la dublu: D. Hidalgo / C. Rodriguez – L. Darderi / F. Romboli 6-3, 6-2.

S-a încheiat și ultimul meci al zilei: Copil / Cornea – Tomescu / Paloși 7-6 (5), 6-1.

Programul de sâmbătă, care se va desfășura pe Terenul 1, va începe la ora 13:00 cu a doua semifinală la dublu, Copil / Cornea – Blancaneaux / Olivo, și va continua cu semifinalele la simplu: Pucinelli De Almeida – Andujar și Darderi – Meligeni.

Unul din cei patru jucători români implicați în ultimul sfert la dublu, Dan Tomescu, a jucat anul trecut în semifinale. Partener i-a fost atunci ieșeanul Cezar Crețu, dar de această dată joacă alături de Ștefan Paloși într-un cuplu care a prins în ultimul moment un loc pe tablou. Adversarii de vineri le vor fi pe Terenul 1 (nu mai devreme de ora 18:30) Marius Copil / Victor Cornea, ei ajungând în sferturi după ce cuplul din primul tur nu s-a prezentat la joc. În prima semifinală la dublu, pe terenul 5 (nu mai devreme de ora 17:30) se vor confrunta favoriții nr. 2, D. Hidalgo (Ecuador) / C. Rodriguez (Columbia), cu favoriții nr. 3, L. Darderi (Italia) / F. Romboli (Brazilia).

Luciano Darderi (20 de ani, 215 ATP la simplu) este un sfertfinalist merituos. În turul I a trecut de Nicolae Frunză (venit din calificări), iar în optimi l-a eliminat cu tie-break la 6 în „decisiv” pe cehul Dalibor Svrcina (19 ani, 172 ATP), pretendent la unul din cele opt locuri pentru Next Gen ATP Finals, adică „Turneul campionilor” Under 21. Nu va avea însă deloc o misiune ușoară în fața principalului favorit, cehul Jiri Lehecka (20 de ani, 70 ATP), clasat al șaselea deocamdată pentru Next Gen ATP Finals, care însă n-a prea jucat până acum la Iași la nivelul locului din clasament. Partida va fi a doua pe Terenul 1, dar nu va debuta mai devreme de ora 14:30, desfășurarea sa putând influența ora începerii disputei de dublu în care este implicat Darderi.

Sferturile de finală la simplu vor debuta pe Terenul 1, la ora 13:00, când favoritul nr. 2, spaniolul Pablo Andujar (26 de ani, 105 ATP), semifinalist la ediția inaugurală a celui mai important turneu ATP din România din 2020 încoace, va primi replica lui Lukas Klein (24 de ani, 248 ATP), din Republica Cehă. Andujar a trecut în optimi de germanul Louis Wessels (23 de ani, 267 ATP), cel care în primul tur a dispus de ieșeanul Cezar Crețu (21 de ani, 428 ATP, posesor al unui wild-card), în timp ce Klein l-a învins în chiar primul meci pe favoritul nr. 7, argentinianul Renzo Olivo (30 de ani, 185 ATP), și a avansat după succesul în compania ucraineanului Olekseii Krutykh (22 de ani, 249 ATP).

În al treilea sfert programat pe terenul 1, francezul Geoffrey Blancaneaux (23 de ani, 166 ATP), favorit nr. 5, una din surprizele plăcute ale turneului, va juca pentru un loc în semifinale cu brazilianul Matheus Pucinelli De Almeida (21 de ani, 228 ATP), favoritul calificărilor, care și el a lăsat o impresie bună până acum, trecând de favoritul nr. 4, Alexander Shevcenko (21 de ani, 155 ATP), și apoi de belgianul Joris De Loore (29 de ani, 404 ATP), care în calificări i-a eliminat pe Dan Tomescu și Călin Manda, iar pe tabloul principal pe Ștefan Paloși.

Blancaneaux l-a eliminat în primul tur, cu 6-2, 7-5, pe Filip Jianu (20 de ani, 310 ATP), iar în optimi pe Nicholas Ionel (19 ani, 311 ATP, wild-card), cu 6-1, 6-2, primele două rachete ale României, Ionel remarcându-se prin victoria din primul tur în două seturi asupra croatului Borna Coric (25 de ani, 189 ATP), fost nr. 12 mondial în 2018!

Cel de-al patrulea sfert de finală este programat pe Terenul 5, de la ora 15:30, și se va desfășura între brazilianul Felipe Meligeni (24 de ani, 169 ATP), favorit nr. 8, și portughezul Frederico Ferreira Silva (28 de ani, 284 ATP). Meligeni este la a treia prezență la Iași, iar anul trecut a atins semifinalele, în timp ce portughezul l-a eliminat în optimi printr-un dublu 7-6 pe Marius Copil (31 de ani, 330 ATP, wild-card), ei fiind pe aceeași jumătate de tablou cu Lehecka și Darderi.

Sursa foto: Concord Iași Open.

Citiți și: Suzuki domină clasamentul privind satisfacția clienților din Marea Britanie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *