„Concord Iași Open” 2022, cel mai important turneu ATP din România pentru al treilea an consecutiv, a dat startul unei suite de turnee ITF organizate în diferite orașe din țară, participarea jucătorilor români fiind masivă, așa cum era de așteptat. A lipsit doar Marius Copil (31 de ani, 348 ATP), aflat în cădere continuă în ierarhia ATP, dar în schimb au fost prezenți Nicholas Ionel (19 ani, 279 ATP), prima rachetă a României, și ieșeanul Cezar Crețu (21 de ani, 437 ATP), pregătit de antrenorul Victor Hănescu, precum și Filip Jianu (20 de ani, 284 ATP), la un turneu.

Cezar Crețu a avut o primă jumătate de an foarte bună, în care a jucat mai multe finale la simplu, dar le pierduse pe toate! La „Concord Iași Open” 2022, turneu cu statut ATP Challenger 100, a pierdut în primul tur, dar imediat a luat o pauză din cauza unor dureri în zona lombară. A revenit după două săptămâni pe teren, însă a pierdut în primul tur la un M15 la Curtea de Argeș în fața unui bulgar de pe locul 677 ATP, ajuns atunci până în semifinale, fază în care a fost prezent și Radu Papoe (19 ani), cel care în 2020 devenea la Baza Sportivă Ciric din Iași campion național Under 18 într-o finală cu Alex Coman (15 ani pe atunci).

Cezar a început săptămâna aceasta în forță la „Oltenia Trophy”, un M15 desfășurat la Craiova. Victorii concludente în primele două tururi, în care a cedat doar câte două game-uri, iar în sferturi, după un prim set câștigat cu 6-0, adversarul său, Călin Manda (24 de ani, 625 ATP), cel care la sfârșitul lui mai îi răpea la un M15 la București bucuria cuceririi trofeului, s-a retras. Cezar s-a întâlnit în semifinale cu argentinianul Juan Pablo Paz (27 de ani, 393 ATP), finalist la Pitești și Curtea de Argeș, pe care îl învinsese anul trecut în două seturi la București. De data aceasta a avut nevoie de set decisiv pentru a se impune cu 5-7, 6-3, 6-4, iar în finală s-a confruntat cu Ionel, meci ale cărui seturi s-au încheiat doar cu 6-2. Primul i-a aparținut lui Crețu, Nicholas a echilibrat balanța, dar Cezar n-a mai ratat oportunitatea cuceririi primului său trofeu la simplu!

Suita de turnee a început după „Concord Iași Open” 2022 cu un M25 la Bacău, cu Ionel în sferturi, și a continuat tot cu un M25, la Pitești, unde Ionel a triumfat, și va reveni în actualitate pe 5 septembrie, cu un M15 la Constanța, iar de pe 19 septembrie, la Sibiu, se va desfășura un ATP Challenger 80.

Spuneam că la unul din turnee, la Pitești, a participat și Filip Jianu, dar a pierdut în primul tur, pentru ca săptămâna trecută să facă semifinală la un ATP Challenger 90 în San Marino, în turul al II-lea trecând de spaniolul Carlos Taberner (25 de ani, 112 ATP), cel care cucerea în 2020 trofeul ediției inaugurale „Concord Iași Open”.

Sursa foto: Tenis Club Stănică, pagină Facebook.

Citiți și: Premieră în piața auto! Veste bună pentru sectorul comercial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *