UPDATE: CSM Politehnica Iași a câștigat cu 2-1, după ce gazdele au deschis scorul cu trei minute înainte de pauză, în urma unui corner. Vașvari a egalat în minutul 61 dintr-un penalty provocat de Martac, Unirea a rămas în zece în minutul 64, iar Tomczyk a adus victoria în minutul 83 printr-un gol spectaculos. CSM Poli Iași a evoluat în următoarea componență: Knoflach – Mensah (46 Martac), Lică, Tincu, Finica – Vașvari, Marchioni (78 Cristea) – Anton (67 Bujor), Roman, Hunte (46 Karachanakov) – Plokhotniuk (61 Tomczyk). Etapa viitoare, formația ieșeană va primi vizita Concordiei Chiajna pe 27 august, de la ora 11:00, partida nefiind televizată. Luni se va ști dacă meciul se va juca la Iași sau la Botoșani ori Piatra Neamț.

Trupa lui Claudiu Niculescu a părăsit joi Iașul pentru disputa cu Unirea Dej, programată sâmbătă, de la ora 11:00, în contul etapei a III-a a Ligii 2. CSM Politehnica Iași se prezintă la joc cu patru puncte și fără gol primit în meciurile cu Oțelul Galați (0-0) și Viitorul Pandurii Tg. Jiu (2-0, în Copou). Unirea a câștigat cu 2-1 ambele meciuri susținute, acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc și în deplasare cu CSC Dumbrăvița.

Claudiu Niculescu a venit însoțit de mijlocașul ofensiv Alin Roman la conferința de presă de joi, din Copou. A părut însă abătut, pe alocuri chiar trist, n-a mai fost la fel de destins, de relaxat, ca la precedentele. Nu și-a ascuns acum câteva zile nemulțumirea că nu are două victorii din două posibile, dar nici nu e nimic pierdut. N-a primit gol, chiar dacă băieții săi au tratat cu multă lejeritate faza defensivă, dar poate că și acesta este unul din motivele pentru care n-a prea părut în apele sale.

I se cere din toate direcțiile ca echipa să arate un nivel care s-o recomande ca o candidată certă la promovarea în Superligă, resimte probabil presiune din toate colțurile. Are însă la dispoziție o echipă nou-nouță, cu jucători pe care și el îi laudă, deși știe că îi va fi tare greu cu ei în bătăliile importante ce pot fi considerate că încep chiar la Dej.

Urmează o partidă considerată și mai dificilă, cu Concordia Chiajna, dar nu se știe dacă va putea fi jucată în Copou, Stadionul „Emil Alexandrescu” fiind la acest sfârșit de săptămână gazda unui eveniment grandios, care va fi un veritabil magnet pentru public. Gazonul era moale astăzi, mustea de apă, dar va fi acoperit cu faguri de protecție și nu se știe cum va rezista. Abia luni se va constata dacă va fi practicabil. În caz contrar, partida se va juca la Botoșani sau la Piatra Neamț.

Niculescu susține că echipa sa trebuie să joace pe orice fel de teren, să se adapteze și să câștige, dar încă de la început a spus că are informații cum că terenul de la Dej nu se va prezenta în condiții dintre cele mai bune, fiind clar că nu i-ar prea conveni nici să nu joace la Iași cu Concordia și nici să joace pe un gazon stricat. Vor urma meciuri cu CSA Steaua, Gloria Buzău și Unirea Slobozia, dar până atunci cel mai important este jocul cu Unirea Dej. Atacantul englez Harrison va fi în lot, dar nu este deocamdată legitimat, se speră însă ca fi făcut bun de joc în timp util.

Claudiu Niculescu n-a ezitat să recunoască de la instalare faptul că are la Iași condiții optime pentru a promova, că este obișnuit cu presiunea, că vrea să înceapă în forță campionatul. Băieții săi însă nu prea țin pasul, prea puțini știu ce înseamnă să joci la victorie orice meci și să „lege” victorii cât mai multe. Încă sunt visători în apărare, încă au dificultăți în a lega câteva pase, încă sunt greoi, încă nu se simt unul pe altul. Toate aceste aspecte erau lejer de anticipat, însă n-am văzut nici atitudinea potrivită unei candidate la promovare. Asta vrea Niculescu de la jucătorii săi, insistând că au calitate, deși nu prea are la dispoziție mulți fotbaliști care să facă diferența! Un rezultat pozitiv la Dej i-ar mai readuce zâmbetul pe buze, doar că pozitiv ar putea însemna și un egal, plecând probabil cu gândul de a rămâne fără gol primit.

Citiți și: Primele imagini din interiorul Noului Mercedes-Benz EQE SUV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *