Iașul sportiv a fost conectat ieri la două partide care au început de la aceeași oră matinală, 11:00. Pe Stadionul „Tepro”, rugbiștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, începeau play-out-ul Ligii Naționale în compania formației CS Năvodari, în timp ce trupa lui Claudiu Niculescu juca în deplasare cu Unirea Dej în contul etapei a III-a a Ligii 2 de fotbal.

Niciuna din cele două dispute n-a fost televizată. Am mers pe Stadionul „Tepro” pentru reîntâlnirea cu formația ieșeană reînființată anul trecut și care abia din 2022 activează cu acte în regulă. A lăsat o impresie mult prea bună în prima parte a campionatului față de bugetul de care dispune și avea de luat o revanșă în fața grupării constănțene, în fața căreia pierdea cu 17-20 în etapa a II-a. Jucătorii Politehnicii, cu salarii lunare între 1.000 și 2.000 de lei, au început bine jocul, în ciuda căldurii care a alungat destui spectatori din tribune. Cu greu puteai face față chiar și așezat, cu sticla cu apă în permanență lângă tine! Apa rece, izbăvitoare, devenea în doar câteva minute precum cea de la robinetul arenei, noroc de frigiderul de la intrarea în vestiarul arbitrilor, pe care nu-mi amintesc să-l fi deschis vreodată. Sau măcar atât de des!

Dar nu mai conta căldura când Dorogan a deschis scorul printr-un eseu la care Curcan a avut o contribuție esențială, dând peste cap apărarea adversă cu o minge jucată spre dreapta cu piciorul stâng, faza fiind apoi mutată spre stânga și finalizată cu încercare la centru! Michiduță a transformat, el jucând mijlocaș la deschidere după ce în amicalul cu Dinamo, singurul dinaintea play-out-ului, fusese încercat fundaș. Era 7-0, dar Salvarea apărută la marginea terenului nu era un semn bun. Căpitanul Vaman era prăbușit, dar asta nu era o noutate, mereu el se ridică de sub sutele de kilograme adverse și continuă jocul. S-a ridicat și acum, tânărul Husdup era la margine pentru a-l înlocui, dar căpitanul și-a luat locul pe teren. N-a fost lăsat să continue pe motive medicale și cu greu a fost determinat să părăsească terenul! Nu concepea să nu fie alături de colegii săi la un meci dificil, dar n-a avut ce face…

Șoc după șoc!

CS Năvodari, cam în aceeași formulă ca la precedenta dispută, știa că fără Vaman formația ieșeană nu va mai avea același aplomb și, treptat, a preluat frâiele disputei. Dinspre Dej nu venea nicio veste, era tot 0-0. Rugbiștii oaspeți au dat dovadă de pragmatism, au pus mingea jos de câte ori au avut ocazia, iar piciorul lui Savu și-a făcut datoria. Două lovituri de pedeapsă transformate (7-6), iar jocul ieșean devenea tot mai crispat. Apărarea n-a rezistat până la pauză, Bercu aducându-și echipa în avantaj cu un eseu (7-11), moment în care la Dej gazdele deschideau scorul!

CS Politehnica Iași era condusă la pauză după un început bun de joc, iar CSM Politehnica Iași era și ea condusă la pauză la Dej, primind gol cu trei minute înainte de a merge la cabine. Ce era oare în inima lui Niculescu, mult prea trist la conferința de presă dinaintea jocului? Era însă timp pentru a întoarce rezultatul, pe ambele terenuri.

Vești bune de la Dej!

Michiduță reducea din diferență cu o lovitură de pedeapsă de la 35 de metri (10-11), dar echipa ieșeană nu reușea să se apropie de buturile adverse. Savu a refăcut avansul de patru puncte tot dintr-o lovitură de pedeapsă (10-14), avans mărit la 10-21 prin eseul lui Știopei urmat de transformare. Căldura devenea insuportabilă, noroc că Vașvari egala la Dej, din penalty, și după câteva minute parcă am simțit un efect de briză când am aflat că un jucător al Unirii fusese eliminat.

CS Politehnica Iași a început să domine disputa, dar fără suficientă ordine în joc, fără claritate. Neagu a înscris un eseu, Michiduță a transformat din poziție dificilă (17-21), era nevoie de încă un eseu pentru victorie. Formația ieșeană a atacat, a presat, dar eseul întârzia să apară. La Dej, dominarea trupei lui Niculescu s-a concretizat prin golul victoriei înscris de Tomczyk, dar pe Stadionul „Tepro” scorul rămânea tot 17-21.

Eseul a fost căutat până la finalul disputei, însă apărarea adversă nu a cedat! Meciul a fost pierdut, deznodământ cumva explicabil prin faptul că toate acumulările formației ieșene din prima parte a sezonului au fost pierdute în perioada de pauză! Cantonamentul de la Vatra Dornei, la care mulți componenți ai lotului au lipsit pentru că nu s-au putut învoit de la locurile lor de muncă, a fost util, dar trebuia completat cu măcar două meciuri amicale, pentru ca echipa să-și poată regăsi tonusul de competiție. Cel cu Dinamo nici nu poate fi pus la socoteală, meci în urma căruia l-am pierdut pe Micu, accidentat! Relațiile de joc au fost deficitare cu CS Năvodari, precum și coeziunea de pe teren! Vine un meci tot dificil, în deplasare, cu RC Bârlad, formație care a cedat greu sâmbătă pe terenul Științei Petroșani!

În schimb, CSM Poli Iași a dus la bun sfârșit un meci în care aproape nici nu mai contează cum a jucat, importante fiind cele trei puncte! Victoria ar trebui să-i dea aripi pentru următorul joc, cel de acasă, cu Concordia Chiajna, și să-l scape pe Niculescu de tristețea afișată înaintea plecării spre Dej!

Citiți și: Premieră în piața auto! Veste bună pentru sectorul comercial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *