V-am informat luni că organizatorii „Concord Iași Open” 2022, turneu cu statut ATP Challenger 100 (premii de 90.280 de euro), cel mai important turneu din România pentru al treilea an consecutiv, au decis ca primele două wild-card-uri de pe tabloul principal de simplu să ajungă în posesia ieșeanului Cezar Crețu (21 de ani, numărul 451 în clasamentul mondial), pregătit de antrenorul Victor Hănescu, și a lui Nicholas Ionel (19 ani, 351 ATP), pregătit de antrenorul Andrei Pavel, directorul turneului de la Iași. Menționăm că ambii jucători au primit wild-card-uri pe tabloul principal de simplu și la precedentele două ediții.

Vestea l-a găsit pe Cezar Crețu la Ulcinj (Muntenegru), favorit nr. 3 al turneului de simplu cu premii de 25.000 de dolari, turneu din circuitul ITF, în care a trecut marți de primul tur la dublu și miercuri la simplu, după două ore și jumătate de joc în compania ambițiosului italian Marcello Serafini (19 ani, 897 ATP). Cezar s-a impus cu 6-7 (8), 6-4, 6-1 și se va confrunta joi în turul al II-lea cu Stefan Micov (Macedonia de Nord).„Mulțumesc organizatorilor pentru că și în acest an îmi oferă șansa de a participa la cel mai important turneu din România. Mă bucur că voi avea ocazia din nou să joc în fața publicului de acasă și sunt convins că ediția din acest an va fi una specială”, ne-a declarat Cezar Crețu.

Nicholas Ionel a rămas și săptămâna aceasta în Kazahstan, acolo unde este însoțit de Andrei Pavel, acesta fiind și motivul pentru care directorul turneului ieșean n-a putut fi prezent săptămâna trecută la conferința de presă ținută cu două luni înainte de evenimentul programat între 11 și 17 iulie, la Baza Sportivă Ciric.Nicholas a fost admis pe tabloul principal al turneului ATP Challenger 80 (premii de 53.120 de dolari), în primul tur a trecut în trei seturi de turcul Ergi Kirkin (23 de ani, 302 ATP), iar în cel de-al doilea, tot cu set decisiv, de spaniolul Nicolas Alvarez Varona (20 de ani, 274 ATP). În sferturi, Ionel se va confrunta joi cu rutinatul olandez Robin Haase (35 de ani, 324 ATP, fost nr. 33 mondial în 2012), cel care în turul al doilea l-a eliminat în trei seturi pe Filip Jianu (20 de ani, 300 ATP), a doua rachetă a României.

„Abia aștept să joc la Iași, deoarece este unul dintre turneele mele preferate. Sunt foarte recunoscător organizatorilor pentru wild-card-ul acordat, deoarece este foarte greu să fii acceptat direct pe tabloul principal la un turneu atât de important. Abia aștept să vin la Iași”, ne-a declarat Nicholas Ionel.

Sponsor principal al turneului ieșean este firma Concord Service Center, iar parteneri sunt Primăria Iași și Federația Română de Tenis.

Citiți și: România deține cel mai consistent progres din UE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.