Ieșeanul Cezar Crețu (21 de ani, nr. 452 în clasamentul mondial de simplu), pregătit de antrenorul Victor Hănescu, a fost desemnat principalul favorit săptămâna aceasta la Ulcinj (Muntenegru), un turneu IFT cu premii în valoare de 25.000 de dolari. El s-a prezentat însă și în proba de dublu, alături de israelianul Daniel Cukierman (26 de ani, 563 ATP la simplu), iar la finalul competiției s-a ales cu încă un trofeu valoros.

Cezar a început turneul marți cu o victorie rapidă în primul tur la dublu, miercuri a dispus repede, cu 6-2, 6-4, de austriacul Smoliner, iar joi dimineață s-a întâlnit în turul al II-lea la simplu chiar cu partenerul său de dublu! Fiecare jucător și-a valorificat serviciul până la 5-5, când Crețu a reușit break-ul, dar după 15-0 pe serviciul său a pierdut patru mingi la rând! Tie-break-ul a fost controlat de israelian, ca și actul secund, Cukierman impunându-se cu 7-6 (4), 6-1.

„Am avut momente bune de joc, dar adversarul meu din turul secund a fost mai atent în momentele în care a fost nevoie. Îmi voi lua lecțiile din acest meci și voi fi data viitoare cu temele făcute”, ne-a declarat Cezar.

Tot joi a jucat și în sferturi la dublu, misiunea fiind la fel de facilă. Meciul din semifinale a părut vineri o simplă formalitate, iar parcursul bun a fost încununat sâmbătă, în finala cu un cuplu croato-sârb, care și ea a durat tot în jur de o oră, ca fiecare din cele patru jocuri de dublu ale săptămânii.

„A fost un turneu bun, am jucat solid alături de partenerul meu, ne-am înțeles bine chiar din primul meci. Cred că ne-am pierdut serviciul de doar două ori pe parcursul turneului. Rezultatul îmi dă încredere pentru săptămâna următoare.

Așadar, Cezar Crețu a câștigat al doilea trofeu al anului la dublu, după cel din februarie, din Turcia, alături de Mircea Jecan, tot într-un M25, și se gândește deja la ediția 2022 a „Concord Iași Open”, turneu cu statut ATP Challenger 100, cel mai important turneu ATP din România pentru al treilea an consecutiv urmând să se desfășoare anul acesta între 11 și 17 iulie, la Baza Sportivă Ciric.

„Sunt bucuros că avem un turneu atât de mare în România și e o șansă frumoasă pentru noi să putem juca la așa un turneu. Este benefic pentru Iași ca oraș, pentru cum este perceput în fața altor orașe din România când vine vorba despre tenis. Sunt sigur că va fi un eveniment frumos, foarte bine pus la punct și abia aștept să joc acolo”, a menționat Cezar Crețu.

Sfertul de la Praga o apropie pe Andreea Prisăcariu de schimbarea prefixului!

De remarcat în această săptămână este și rezultatul ieșencei Andreea Prisăcariu (22 de ani, 328 WTA), care a jucat la turneul ITF de la Praga, unde premiile au însumat 60.000 de dolari. După ce s-a calificat pe tabloul principal, Andreea a eliminat cu tie-break în setul decisiv în turul I o junioară cehă aflată în mare formă, pentru ca în optimi să treacă în două seturi, 7-5, 6-3, de sârboaica Natalija Stevanovic (26 de ani, 267 WTA). Pentru accederea în semifinale a pierdut cu 3-6, 6-7 (4) disputa cu Fernanda Contreras Gomez (24 de ani, 220 WTA), din Mexic, dar grație rezultatului înregistrat s-a apropiat și mai tare de intrarea în primele trei sute de jucătoare ale lumii.

Citiți și: Suzuki Across PHEV, update tehnologic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *