CSM Politehnica Iași a parcurs un sezon de Liga a II-a în care, la adăpostul reducerii datoriilor, a cheltuit mulți bani de la un mult prea generos Consiliu Local în raport cu alte sporturi și mai ales mult prea indulgent în a aprecia cu obiectivitate cam ce au primit ieșenii în schimbul susținerii practic necondiționate a clubului din Copou ce a ales să meargă până în ultima clipă cu un antrenor, Costel Enache, cu care nu va porni pe drumul promovării atât de trâmbițate în ultimul an!

Este doar una din deciziile fără prea mare acoperire, însă pentru acest sezon primordială s-a tot spus că a fost reducerea datoriilor. S-a dat de înțeles că se încearcă și punerea bazelor formației care în sezonul 2022/2023 să promoveze în Liga 1, alt obiectiv nici nu este luat în calcul, dar de fapt s-a încercat agățarea de play-off. Ratarea n-ar fi adus nicio critică, dar o eventuală clasare în primele 6 ar fi fost vânturată ca o veritabilă performanță! Altfel nu poate fi explicată aducerea unui portar experimentat, Popescu, în detrimentul tinerilor Axinte și Brânză! Se bazează Dan Petrescu, cel care nu prea suportă jucătorii tineri, pe Hindrich, care pe la început numai că nu-și băga singur mingea în poartă, se bazează FCSB, unde ieșeanul Ștefan Târnovanu culege roadele pe care le merită, și nu sunt singurele exemple. Se acordă credit tinerilor portari la nivel mare, dar Iașul nu-și permite într-o reconstrucție la nivelul Ligii a II-a! Și au mai fost aduși jucători experimentați, mai mult nume, nu fotbaliști care să facă diferența. Vi-l mai amintiți pe Deretti, despre care se spunea că va lumina tot jocul?

Așadar, s-a vrut play-off, iar de acolo dacă s-or fi aliniat și mai favorabil planetele chiar era un și mai mare bonus. Doar că socotelile nu prea s-au potrivit, iar jucătorii trecuți binișor prin fotbal își cam dădeau coate prin vestiar. Lămurită însă treaba prin clasament, s-a trecut la capitolul oficial „Cornel Șfaițer”, instalat la început de ianuarie în scaunul de președinte al Consiliului Director, cel care își exprima, printre altele, speranța că din lotul de la acea oră vor rămâne destui jucători cu care să poată fi atacată promovarea. Echipa și-a continuat însă declinul, nu doar din clasament, chiar dacă prin statisticile numai bune de scuze cică mai mereu a fost deasupra adversarelor întâlnite. Fotbalul este însă mai mereu nedrept doar cu formația din Copou, formație care a reușit să scape de emoțiile retrogradării abia cu două etape înainte de final! Iar asta grație unui regulament cel puțin ciudat, care însă i-a fost favorabil.

Ce-ar fi fost însă în Copou la un meci decisiv cu Politehnica Timișoara n-are rost de dezbătut, însă cert este că nu avem un nucleu de jucători cu care să putem fi siguri că promovăm la finalul sezonului viitor. Veți spune că pot fi aduși fotbaliști și acum, că echipa va putea fi întărită și în iarnă, dar promovarea nu se atacă doar de pe teren, acolo se văd consecințele unei strategii bine pusă la punct.

Motivul pentru care n-a fost schimbat mai devreme Enache cu antrenorul dorit să conducă echipa spre promovare în viitorul sezon a fost cumva neașteptat: „Pentru că n-am avut acel antrenor…”. S-ar părea că în vara lui 2021 a fost instalat Enache după ce Iașul a fost refuzat de mulți antrenori, dar aflăm, după ce s-a încheiat campionatul, că de pe 1 martie lucrează la Academia CSM Politehnica Iași un antrenor cu licență PRO, Mugurel Cornățeanu, cu rol de scouting, ce probabil ajută la creșterea punctajului care contează în ierarhizarea Academiilor la nivel național. De ce cooptarea celui care a lucrat în Copou și în sezonul 2020/2021 n-a fost anunțată la timp este o altă enigmă, cum mai sunt ele și altele, așa cum sunt și unele inițiative lăudabile, dar și multă spoială pe principiul „mulți văd, puțini cunosc”, iar cei care cunosc tac, probabil de lehamite.

Ar cam fi momentul ca gruparea din Copou să înceapă să arate ca una care chiar vrea și știe să promoveze în Liga 1! Se spune că echipa va avea antrenor la reunirea din prima jumătate a lunii iunie, rămâne întrebarea dacă va fi antrenorul dorit sau primul care acceptă oferta Iașului. Răspunsul ne va arăta cât de pregătit pare Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași să promoveze în Liga 1.

Citiți și: Mercedes-Benz EQB 300 4Matic: ELECTRIZANT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *