Noul președinte al Consiliului Director din Copou a fost prezentat miercuri într-o conferință de presă la care primarul Mihai Chirica a venit însoțit de viceprimarul Daniel Juravle.

Prima zi a anului cu adevărat geroasă a adus înscăunarea oficială a botoșăneanului Cornel Șfaițer la cârma CSM Politehnica Iași. Va ocupa postul de președinte al Consiliului Director, în locul lui Vasile Simionaș, liber să-și aleagă ce funcție mai cu ștaif a rămas disponibilă pe la gruparea ce ocupă modestul loc 12 în Liga 2. Despre venirea lui Șfaițer la Iași s-a mai auzit și în alți ani, dar din vara lui 2021 încoace a fost mereu în umbra actualei conduceri executive exercitată de managerul Florin Briaur și vicepreședintele Dan Cojocaru. Conducător la FC Botoșani și Sepsi Sf. Gheorghe, cu o reputație solidă în fotbalul românesc, Șfaițer s-a despărțit de stabilitatea cu care este creditată formația covăsneană pentru a prelua frâiele unui club aflat în continuare în derivă și care trăiește din mila Consiliului Local, de la care așteaptă în acest an o nouă „infuzie” consistentă, de multe milioane de lei!

Așa cum se anticipa, iar șansele creșteau pe zi ce trecea, Moș Crăciun a venit la CSM Politehnica Iași după Sărbători. N-a venit însă cu sania plină de cadouri, ci cu știința sa de a face bani din fotbal ca o consecință a unor rezultate bune din partea clubului pe care îl conduce. Șfaițer a venit la bordul unei mașini Mercedes-Benz Clasa S, fără intenția de a-și schimba bolidul cu bani de la Iași sau măcar de a-și cumpăra un set de cauciucuri noi. El a expus în linii mari cam cum vede viitorul apropiat al grupării ieșene într-o conferință de presă desfășurată într-o încăpere numai bună de ținut șampania la rece!

Florin Briaur: „Este un moment foarte, foarte important, îi mulțumesc lui Cornel Șfaițer pentru că a venit la Iași. Nu doar performanțele sportive îl recomandă, ci mai ales faptul că a construit echipe acolo a activat”.

Mihai Chirica: „Până acum n-a fost clădită o echipă legată de acest oraș, este o oportunitate de a construi cu dragoste pentru club. Trebuie să creștem o școală de fotbal la Iași. Lucrurile trebuie făcute mult mai profund, nu doar prin aducerea dlui. Șfaițer”.

Daniel Juravle: „Este un alt pas spre reforma clubului. Sperăm ca în următorii doi ani să avem rezultate care să arate că această venire este de bun augur”.

Dan Cojocaru: „Sunt emoționat. Prietenul meu, și de astăzi colegul meu, a făcut acest pas și a venit la Iași. Avem cale lungă de parcurs”.

Cornel Șfaițer: „Sper să fie de bun augur venirea mea. Nu sunt însă Mesia, avem nevoie de toți pentru a construi. Iașul merită mult mai mult în sport, pe toate ramurile sportive. Este o provocare pentru mine, sunt optimist că putem construi, nu văd de ce n-am reuși. Am o afinitate pentru Iași, nu întâmplător am acceptat, deși nu mi-a fost ușor, am calculat foarte bine. Iașul este mai aproape de Botoșani, mă omora distanța față de Sf. Gheorghe. Am amintiri încă din copilărie cu Iașul, știu toată istoria fotbalului ieșean. Cred în acest proiect, făcut cu pași mărunți, nu repezi. Vreau să dezvolt zona de scouting. Consiliul Local a avut mereu o contribuție majoră la buget, dar obiectivul meu este să realizez un mix între banii publici și cei privați. Contractul de sponsorizare nr. 1 pe acest an va fi cu firma mea, care are peste 300 de angajați”.

Chirica a anunțat că un stadion nou la Iași nu poate fi văzut mai devreme de 4 ani, iar o nouă Sală Polivalentă în mai puțin de 3 ani și că suma de 1,6 milioane de euro primită în 2021 de CSM Politehnica Iași în urma voturilor Consiliului Local nu va cunoaște o diferență majoră în 2022.

Cojocaru a anunțat că în această săptămână se va desfășura în Complexul din „Tudor Vladimirescu” tradiționala competiție „Cupa Unirii” la minifotbal, ce adună la start 40 de echipe!

Tot astăzi a avut loc și reunirea lotului condus de antrenorul Costel Enache. Au fost prezenți Axinte, Brânză, Bârlădeanu – Plămadă, Stan, Ungurenașu, Cană, Serediuc, Okan, Petrișor (2001, Academia CSM Poli), Costin (2003, Clinceni), Târșa (nu mai intră în vizorul lui Enache), Chiorean, Asăvoaei, Stoenac, Cristea, Mărieș, Aftanache, Pop, Defta, Pelivan, Nazare (2003, Academia CSM Poli) și Frick (atacant, Liechtenstein). Camara va ajunge la Iași joi, iar Pușcaș – vineri.

Citiți și: Clubul Primăriei Iași – CSM Iași 2020 – și-a stabilit prioritățile pentru anul 2022!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *