Sunt vizate pentru acest an colaborări cu trei echipe. Una dintre ele nici nu este înființată, iar cu alta nu se poate deocamdată colabora. Bugetul pentru 2022 este estimat în jurul a 6 milioane de lei.

Clubul Sportiv Municipal Iași 2020, clubul Primăriei, a organizat la final de an 2021 concursul pentru ocuparea postului de director, câștig de cauză având cunoscutul antrenor de șah Vladimir Danilov, fost secretar general al Federației Române de Șah. Deși are o sumedenie de secții în „palmares”, gruparea ieșeană a pornit la drum în 2020 cu șahistele provenite de la CS Politehnica Iași, care atunci au ocupat locul al doilea în Superligă. În 2021 echipa a fost însă abandonată, dar șahul se numără printre prioritățile acestui an, cum prioritare sunt și trei echipe, una dintre ele nefiind, deocamdată, înființată.

Despre rugby-ul VII nu se pomenește nimic, deși echipele feminine de la CS Politehnica Iași domină de ani buni întrecerile naționale și asigură baza reprezentativei de senioare a României ce activează în primul din cele trei eșaloane valorice ale Europei, iar cea masculină, tot de la CS Politehnica, este medaliată cu bronz în 2021, dar rugby-ul în XV de la CS Politehnica se pare că va beneficia de o colaborare cu CSM Iași 2020. Consiliul Local Iași, la inițiativa consilierului Bogdan Crucianu, a aprobat în primăvara anului trecut proiectul prin care echipa de rugby XV a fost reînființată și a fost primită în a doua parte din 2021 în returul Diviziei Naționale de Seniori, al doilea eșalon autohton, echipă care își cam poate face temele pentru o abordare și mai curajoasă a sezonului 2022.

Colaborarea cu formații deja existente este soluția optimă la început de drum, colaborare ce se dorește și cu echipa masculină de baschet de la CS Politehnica Iași, reînființată anul trecut cu sprijinul Primăriei Iași. Spre deosebire de rugby, CSM Iași 2020 nu este deocamdată afiliat la FR Baschet, așa că până la finalul sezonului 2021/2022 nu va putea fi vorba de colaborarea ce va fi posibilă pentru atacarea campionatului 2022/2023 al Ligii I, al doilea eșalon autohton, dar tânăra formație ieșeană, creată și cu contribuția CSS „Unirea” Iași și Stomart Iași, va primi probabil credit din partea Consiliului Local pentru a duce actualul sezon la bun sfârșit.

Cea de-a treia echipă de care se vorbește este cea feminină de handbal, deocamdată neînființată! De destinele ei se pare că va răspunde Mihai Liviu Gavril, cel care îi va lua locul în Consiliul Local lui Bogdan Balanișcu, devenit secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Strategia pentru echipa ce va fi înscrisă în sezonul 2022/2023 urmează a fi stabilită și rămâne de văzut dacă se va porni sau nu la drum cu sprijinul antrenorilor de la Liceul cu Program Sportiv Iași sau dacă vor fi luate în calcul și handbaliste din cele două generații consecutive ce au fost campioane naționale de junioare I la LPS sub comanda antrenorilor Lenuța Lupan, respectiv Veniamin Lupan, handbaliste ajunse acum la deplina maturitate sportivă.

Cele patru discipline sportive par a fi prioritare pentru 2022 la CSM Iași 2020, dar discuții despre colaborări se poartă și cu alte sporturi individuale, cum n-ar fi exclusă o colaborare cu formația masculină de handbal de la CS Politehnica Iași, ce are deschisă ușa pentru play-off-ul de promovare în Liga Națională după ce Magnum Botoșani s-a retras din campionat.Bugetul pentru clubul Primăriei va fi în jur de 6 milioane de lei, sumă în care sunt incluse și câteva cheltuieli legate de organizarea la Iași în 2023 a Campionatului Mondial de Esports, proiect inițiat de viceprimarul Daniel Juravle.

Citiți și: Ediție limitată pentru cea mai echipată versiune din România: Duster Extreme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *