Destul de neplăcută misiunea antrenorului Costel Enache de a apărea la prima conferință de presă a anului după al treilea antrenament de la o reunire fără vreo noutate demnă de luat în seamă. Mai mult, l-a pierdut pe Onea și este nevoit să găsească, probabil prin lotul deloc bogat numeric, soluția de a-l înlocui și poate că una dintre variante l-a însoțit la conferința de presă susținută ieri în Copou, la două zile după ce Cornel Șfaițer a fost instalat oficial la conducerea grupării ieșene.

Și mai mult, au plecat destui jucători până acum din lotul cu care a fost încheiat anul trecut, n-a venit deocamdată nimic ce ar putea garanta ridicarea nivelului de joc, dar mai e timp, iar despre doi jucători se vorbește că ar cam avea variante să plece de la Iași dacă vor fi declarați liberi de contract. Târșa nu este unul din cei doi, de el fiind interesate două cluburi din al treilea eșalon, dar în cazul în care nu-și va găsi o formație care să-i convină va rămâne în continuare la CSM Poli, grupare cu care se află sub contract.

Costel Enache: „I-am regăsit pe băieți la fel de preocupați, cu o atmosferă bună, dar și cu mofturi de copii inevitabile în activitatea noastră. Pușcaș deja se află în drum spre Iași, iar marți va fi supus unui control medical ghanezul Acheampong (n.r. – mijlocaș în vârstă de 25 de ani). Mai avem negocieri și cu alți jucători, ne dorim calitate, nu cantitate. Am ratat un obiectiv (n.r. – calificarea în play-off-ul Ligii 2), acum vom încerca în continuare să echilibrăm bugetul, să stabilizăm echipa în clasament astfel încât să nu avem deloc emoții și să pregătim deja sezonul viitor (n.r. – sezon în care la nivelul conducerii clubului se vorbește numai despre promovarea în Liga 1). Avem o listă foarte mare de recrutare a jucătorilor tineri, născuți între 2002 și 2004, sperăm să aducem acum doi-trei titulari pentru sezonul următor, iar în vară alți doi-trei, jucători care să facă diferența”. 

Florin Plămadă: „Nu am luat deocamdată contact cu dl Șfaițer, cred că va vorbi cu noi zilele următoare. Am mai lucrat cu dl. Șfaițer, este un plus foarte mare venirea dumnealui. Trebuie însă să fim cu toții uniți, nu poate face chiar totul de unul singur, trebuie toți să ne propunem obiective mai îndrăznețe”.

Tiberiu Serediuc: „Sper să profităm de orice șansă în meciurile care au mai rămas de disputat din acest sezon pentru a fi scutiți de emoții. Venirea dlui. Șfaițer este un plus, dar nu depinde numai de el. Vom avea rezultate bune anul acesta, sper să reușim să evităm retrogradarea. Îmi doresc să fiu sănătos ca să-mi pot ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivele, nu mă gândesc la un eventual transfer”.

Programul meciurilor amicale

22 ianuarie: echipa Under 19 de la Academia CSM Poli

2 februarie: Știința Miroslava

5 februarie: Bucovina Rădăuți

11 sau 12 februarie: Foresta Suceava

14 februarie: sunt două variante de echipe, încă n-a fost stabilită adversara

16 februarie: Gloria Buzău

18 februarie: Petrolul Ploiești.

Sursa foto/video: CSM Politehnica Iași.

Citiți și: Două mașini uzate pentru una nouă prin Programul Rabla 2022! Toate noutățile pentru ediția ce va debuta pe 4 februarie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *