Ieșeanca Ilinca Amariei (19 ani) a obținut săptămâna trecută cel mai bun rezultat din acest an la simplu. La dublu, cucerise în aprilie un trofeu W15 la Cairo, iar la Heraklion, tot la un turneu ITF de 15.000 de dolari, a trecut fără emoții de primele două tururi. În sferturi s-a confruntat cu favorita nr. 2, australianca Gabriella da Silva Fick (21 de ani, 685 WTA), meci despre care vorbește însăși Ilinca.

„Adversara mea din sferturi are multă experiență, cu participări la turnee W25 și W60, astfel că știam că meciul cu ea nu va fi ușor. Primul set l-am pierdut cu 2-6, dar în actul secund am fost mult mai concentrată, am greșit mai puțin și am reușit să mă impun cu 7-5. În setul decisiv am fost încrezătoare, am jucat bine și am închis meciul cu 6-3. Menționez că da Silva Fick are în palmares anul trecut o victorie la Melbourne împotriva Aliaksnadrei Sasnovich, fostă nr. 30 mondial! A fost o partidă de trei ore, intensă  din punct de vedere fizic, dar și psihic, astfel că, a doua zi, în semifinale, m-am resimțit și nu am reușit să joc la un nivel care să-mi aducă victoria”, ne-a declarat Ilinca Amariei.

Ieșeanca pregătită de antrenorul Adrian Marcu a pierdut în două seturi semifinala și imediat a plecat în Germania, unde evoluează pentru TC Hiltrup.

„Am jucat și anul trecut pentru această echipă cu care am reușit promovarea în liga a patra. Am câștigat în Germania atât meciul de simplu, cât și cel de dublu și sunt încântată de colaborarea cu cei de la TC Hiltrup. Este un sentiment deosebit să joc la echipe și este minunat că mi s-a oferit această ocazie. Îi mulțumesc antrenorului meu, domnul Adrian Marcu, pentru oportunitatea creată și pentru tot ce face pentru mine”, a adăugat Ilinca.

Citiți și: România deține cel mai consistent progres din UE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *