Sâcâită de câteva probleme medicale de la începutul anului, ieșeanca Ilinca Amariei (19 ani, 1.020 WTA) a revenit în competiție în Egipt, iar săptămâna aceasta a participat la Cairo la un turneu ITF cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

„Am venit la acest turneu cu gânduri pozitive și după o pregătire temeinică, doar că planurile mele au fost date peste cap încă din prima zi pentru că am contactat o răceală sau o toxiinfecție, am făcut febră și nu m-am simțit prea bine. Fiindcă pe tablou urma să evoluez abia în a treia zi am făcut tot ce am putut ca să fiu aptă de joc”, ne-a declarat Ilinca Amariei, care în 2020 devenea campioană națională Under 18 la Baza Ciric, unde între 1 și 7 august va fi organizată, în premieră, ediția I a BCR Iași Open, turneu cu statut WTA 125!

Ilinca s-a confruntat în primul tur la simplu, miercuri, cu favorita nr. 3, italianca Diletta Cherubini (19 ani, locul 686 WTA). A fost un festival de break-uri în primul set, Ilinca a condus cu 6-5, n-a putut închide setul pe propriul serviciu, iar în tie-break a condus cu 4-1, însă italianca l-a câștigat cu 7-5 și setul cu 7-6! Amariei a condus cu 3-0 în actul secund, italianca a întors în favoarea ei, 4-3, break-urile au continuat să fie la putere, Cherubini a punctat cu unul pentru 6-5, Ilinca a irosit o minge de break ca să amâne deznodământul pentru un nou tie-break, iar adversara a punctat de trei ori la rând și a câștigat după două ore și jumătate cu 7-6 (5), 7-5!

Ilinca a avut destule emoții pentru proba de dublu.

„Partenera cu care trebuia să joc m-a anunțat, când se făcea tabloul, că va face cuplu cu altcineva, așa că a trebuit să îmi caut și eu altă parteneră. Mi-am găsit parteneră, pe Carolina Kuhl, din Germania, dar nu am reușit să intrăm pe tablou pentru că ea este junioară și nu avea clasament. Până la urmă am beneficiat de retragerea uneia dintre echipe și așa am ajuns pe tablou…”.

Și a început aventura!

Meci încă din primul tur cu favoritele nr. 1, Bojana Marinkovic (Serbia)/Ani Vangelova (Bulgaria), marți, pe care le-au condus în primul set cu 4-0 și l-au încheiat la 6-3! Adversarele au condus cu 5-2 în actul secund, au fost egalate la 5, apoi la 6. Ilinca și Carolina au condus în tie-break cu 6-3, dar au irosit toate aceste mingi de meci, dar la 6-6 le-au câștigat pe următoarele două și au furnizat marea surpriză: 6-3, 7-6!

Duel în turul al II-lea, joi, cu Briana Szabo/Lavinia Tănăsie, care au condus cu 4-1 în primul set, dar Ilinca și Carolina au egalat la 4. Adversarele au avut 5-4, dar n-au putut înfrunta trei ghemuri consistente și au cedat primul set. Al doilea a fost la discreția Ilincăi și Carolinei, care s-au calificat în semifinale după 7-5, 6-3.

Vineri a fost ziua semifinalei cu favoritele nr. 4, Laura Boehner (Germania)/Georgia Pinto (Italia). Ilinca și Carolina căpătaseră suficientă încredere și au dominat categoric primul set, iar în al doilea au reușit break-ul la 4-4 și au reușit calificarea în finală după 6-1, 6-4.

Sâmbătă a fost pentru Ilinca o nouă întâlnire cu Diletta Cherubini, un prilej numai bun pentru revanșă, când totul s-a decis în super tie-break, unul numai bun de povestit!

„Finala a fost ceva mai palpitantă, pentru că după setul 1, pe care l-am câștigat relativ ușor, l-am pierdut pe următorul, iar în maxi tie-break ne-au condus cu 3-0, dar de acolo, atât eu, cât și partenera mea, căreia îi mulțumesc, ne-am mobilizat și am jucat extrem de bine, făcând 10 puncte la rând și câștigând titlul!”.

Așadar, trofeu cucerit după 6-2, 2-6, 10-3, al doilea la dublu pentru Ilinca după cel din 2019.

„Sunt recunoscătoare că o săptămână care nu a început prea bine pentru mine s-a încheiat cu câștigarea unui trofeu. A fost o săptămână cu provocări, cu speranțe și cu nou titlu ITF!”, ne-a mai spus Ilinca Amariei.

Ieșeanca va rămâne și săptămâna viitoare la Cairo, la un nou turneu W15. Alte provocări, alte speranțe, o nouă aventură…

Citiți și: Hyundai Ioniq 5, triplă istorică la World Car Of The Year 2022!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *