Dacă formația masculină de rugby XV a fost susținută de Consiliul Local Iași, la inițiativa consilierului Bogdan Crucianu, pentru a fi reînființată, în 2021, și pentru a participa în campionat, în 2022, de echipele feminine de rugby VII de la CS Politehnica Iași, campioane naționale en-titre și deținătoare ale Cupei României, nu prea se interesează nimeni! Inexplicabil având în vedere că formația de senioare are 10 titluri de campioană națională în ultimii 11 ani, dar mai ales că echipa națională de senioare a României, alcătuită pe baza formației ieșene, evoluează în primul din cele trei eșaloane ale Europei, adică este în primele zece reprezentative într-o disciplină colectivă olimpică!

Atât echipa de senioare a CS Politehnica Iași, cât și cea de junioare vor debuta sâmbătă, în turneul de pe Stadionul „Arcul de Triumf”, din București, când la senioare se vor desfășura partidele primei etape a turului ce mai programează alte trei runde, la Iași (7 mai), Cristian (21 mai) și Cluj-Napoca (4 iunie).

După ce CSM Pașcani nu s-a mai înscris în campionat, CS Politehnica Iași se va confrunta cu Agronomia București, CSU Cluj și Agronomia 2, această ultimă formație nepunctând în clasament.

„Va fi un campionat dificil, în care adversarele noastre vor încerca din nou să ne pună la îndoială supremația. Noi însă suntem la fel de bine pregătiți atât la senioare, cât și la junioare pentru a ne atinge obiectivele: campionatul și Cupa”, a declarat antrenorul Neculai Tarcan într-o conferință de presă organizată joi la sediul CS Politehnica Iași. 

Maria Atomi, căpitanul formației de senioare și cea mai valoroasă rugbistă a României, a declarat: „Suntem foarte motivate și pregătite, ne dorim cu ardoare să aducem noi trofee la Iași”.

Lotul cu care campioana en-titre va ataca noul sezon este următorul: Maria Atomi, Loredana Juncanariu, Oxana Bunici, Ana Maria Bocan, Ana Maria Sandu, Simona Roșca, Andreea Nechifor, Alina Dincă, Ana Maria Călin, Elena Bozu, Nicoleta Meșina și Andreea Berbeci.

Modele pentru orice sportiv chiar și din țară!

Antrenoarea Gabriela Lepciuc a vorbit în numele formației de junioare: „Suntem în grupă cu două echipe debutante, RC Cristian și CSM Alba Iulia. Dacă ne facem jocul, ca și la senioare, nu cred că vom întâmpina probleme deosebite”.

Lotul de junioare este următorul: Diana Mândrilaș, Mădălina Bejan, Ana Maria Hârțan, Mara Chiriac, Manuela Mocanu, Nicoleta Ciobanu, Maria Ciobanu, Nicola Rogojină, Dumitrița Babătă, Maria Nechita, Oana Bocan și Petronela Ilie.

Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iași, a precizat: „Fetele provin, cu mici excepții, din centrul de la Pașcani. Senioarele sunt studente sau absolvente ale unei forme de învățământ superior și pot fi considerate un model pentru orice sportiv chiar din țară. Am depus un proiect la Consiliul Județean Iași pentru fete, sper să fie aprobat”.

„De la echipele feminine așteptăm să obțină aceleași rezultate bune”, a declarat și  Cornel Ghenea, președintele Asociației Județene de Rugby Iași.

Citiți și: Hyundai Ioniq 5, triplă istorică la World Car Of The Year 2022!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *