Trei din cele patru formații de rugby de la CS Politehnica Iași vor începe la sfârșitul săptămânii campionatele naționale, prilej pentru gruparea ieșeană de a-și anunța joi obiectivele într-o conferință de presă organizată la sediul clubului. 

Formația masculină de rugby XV, înființată anul trecut prin sprijinul Consiliului Local Iași la inițiativa consilierului Bogdan Crucianu, este pregătită de antrenorii Cosmin Rațiu, cel care a condus-o sezonul trecut pe Dinamo București pe locul 3 în Superligă, Mihai Stuparu și Ioan Iftode și va fi și în acest an susținută de Consiliul Local Iași, fiindu-i alocate 900.000 de lei. În momentul aprobării acestei sume se știa că echipa ieșeană va juca în al doilea eșalon, dar cele două divizii de seniori au fost între timp comasate în Liga Națională de Rugby, rezultând un campionat de 14 grupări (Tomitanii Constanța, din Superliga 2021, și CSU Arad, din Divizia Națională de Seniori 2021, nu s-au înscris în noul format)!În prima parte se va disputa câte un tur Berger în două grupe de câte șapte formații, CS Politehnica Iași fiind repartizată în Grupa B, alături de Steaua București (locul 2 în Superligă), Dinamo București (locul 3), CS Năvodari, RC Bârlad, CSM Galați și Grivița București, formații clasate în ordinea menționată pe locurile 2-5 în DNS 2021. Primele două echipe din grupă vor continua campionatul în play-off, iar celelalte în play-out, în ambele competiții urmând să se plece de la zero puncte.Studenții vor avea parte de un debut de foc duminică, de la ora 11:30, în direct pe TVR 3, în deplasare, cu Dinamo București!

„Suntem optimiști. Echipa masculină este bine pregătită, dar nu la un nivel de top. Nu se poate atinge un nivel foarte înalt cu jucători care merg la serviciu. Dacă am aduce înapoi jucătorii de top plecați de la Iași a doua zi am fi campioni! Este o onoare pentru noi că vom juca pe Stadionul «Arcul de Triumf» și că partida va fi transmisă în direct pe TVR. Aștept de la băieți să iasă cu fruntea sus din prima parte a campionatului, fără accidentări, pentru ca în a doua parte, probabil în play-out, să ocupăm unul din primele trei locuri”, a declarat Cornel Ghenea, președintele Asociației Județene de Rugby Iași.

Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iași, a menționat: „Fără susținerea financiară primită din partea Consiliului Local Iași ne-ar fi fost imposibil să participăm în Liga Națională de Rugby și am fi rămas cu formația de rugby VII, medaliată anul trecut cu bronz. Mulțumim primarului Mihai Chirica, Primăriei Iași și Consiliului Local pentru sprijinul acordat! Sper să atragem de partea noastră și câțiva sponsori cărora să le placă tot ceea ce reușesc să facă aceste echipe. Îi așteptăm lângă noi cu orice sumă vor, avem sportivi care merită să fie sprijiniți”.

Antrenorul Mihai Stuparu a precizat: „Jucătorii au răspuns bine atât la antrenamentele desfășurate pe Stadionul «Tepro», cât și în sala de forță, avem toate condițiile și sper să facem o figură onorabilă și să obținem cât mai multe victorii”.

„Avem un lot de 35 de sportivi, dintre care 5 sunt juniori sub 19 ani. Fără veteranii care au ajutat mereu echipa în momentele dificile, media de vârstă este în jur de 22-23 de ani. Este o formație tânără, în formare, cu un potențial considerabil, mai ales că dispune de un nucleu foarte unit, cu jucători cărora Stuparu le-a pus mingea în mână”, a completat Manole.

Sergiu Michiduță, căpitanul formației, a menționat: „Ne pregătim intens să facem față nivelului noului tip de campionat. Ne vom confrunta cu formații foarte puternice, dar suntem motivați pentru a da tot ce-i mai bun la antrenamente și la meciuri”.

Lotul formației CS Politehnica Iași este următorul:

Lucian Dinu, Robert David, Ștefan Gherasim, Vlad Ghinuț, Ionuț Platon, Andrei Vieru Găină, Mihai Stanciuc, Sergiu Goncear, Bogdan Matei – linia I,

Andrei Fânariu, Mihai Dimitriu, Marius Bișoc, Valentin Vasilache – linia a II-a,

Peter Chiriac, Dragoș Giușcă, Narcis Holbocianu, Petronel Arăriței, Ionuț Sandu – linia a III-a,

Mihai Ilie, Alexandru Vaman, Dumitru Husdup – mijlocași la grămadă,

Sergiu Michiduță, Marius Chiriac, Nicu Ignea – mijlocași la deschidere,

Florin Curcan, Cătălin Deliu, Georgian Neagu, Ștefan Acsinte, Vlad Bălan – centri,

Alin Nicuță, Andrei Micu, Irinel Gafița, Ciprian Cernescu, Mihai Trandaf – aripi,

Alexandru Matveev – fundaș.

Citiți și: Hyundai Ioniq 5, triplă istorică la World Car Of The Year 2022!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.