UPDATE: CSU Arad nu va participa în Liga Națională de Rugby! Anunțul oficial din partea FR Rugby întârzie! Prima etapă rămâne pe 16 aprilie.

Termenul limită de înscriere în Liga Națională de Rugby a expirat luni, vestea bună la acea oră fiind că toate cele cincisprezece formații de seniori care au fost împărțite acum două săptămâni în două grupe regionale și-au exprimat dorința de a participa în noua competiție propusă de Federația Română de Rugby și care comasează Superliga și Divizia Națională de Seniori (DNS).

Așa cum s-a putut deja constata, formația Tomitanii Constanța, care în ultimul sezon al Superligii a înregistrat doar înfrângeri, a dispărut din păcate de pe harta rugbistică, iar cele două grupe regionale au următoarele componențe:  

CSM Știința Baia Mare, SCM-USAMVB Timișoara, CSU Cluj, CS Știința Petroșani, RC Gura Humorului, CSM Suceava, CSU Arad (s-ar părea însă că participarea acestei formații nu mai este atât de sigură), CSU Alba Iulia – Grupa 1,  CSA Steaua, CS Dinamo, CS Năvodari, RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița și CS Politehnica Iași – Grupa 2.

În grupe se joacă un tur Berger – 7 (dacă va juca și Aradul), respectiv 6 partide pentru fiecare echipă. Primele două clasate se califică în Play-off, restul formațiilor vor lua parte la Play-out. În Play-off-ul de patru formații se va juca tur-retur, apoi vor avea loc semifinalele (1 cu 4 și 2 cu 3) și finalele. În Play-out-ul de 11 echipe (10 dacă nu va participa Aradul) se va juca un tur Berger.  

Așadar, formația ieșeană, pregătită de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, va juca în Grupa 2 în compania formațiilor clasate pe locurile 2 (Steaua) și 3 (Dinamo) în ediția 2021 a Superligii, precum și cu formațiile situate pe locurile 2-5 în ultimul campionat al DNS. Dacă ordinea în care au fost prezentate formațiile din Grupa 2 va coincide cu cea de pe tabela Berger, atunci Politehnica Iași va debuta în Liga Națională pe 16 aprilie, în deplasare, cu Dinamo București, iar primul meci pe Stadionul „Tepro” îl vom consemna în compania echipei CS Năvodari, vicecampioana DNS 2021. După deplasarea de la Bârlad va urma meciul acasă cu CSM Galați. Ultima deplasare va fi cu RC Grivița, iar în ultimul joc de pe „Tepro” din Grupa 2 va primi vizita celor de la Steaua București.

Politehnica Iași va sta în ultima etapă a grupei, a VII-a, lucru care nu o avantajează prea tare, deoarece va urma vacanța de vară după faza grupelor. Până când FR Rugby va anunța oficial, nu se știe dacă va intra în partea a doua a campionatului, probabil în Play-Out, cu punctele acumulate în Grupa 2. Este de așteptat decizia FR Rugby mai ales pentru că formațiile din Grupa 1 ce vor ajunge în Play-Out vor fi disputat un meci în plus în cazul în care și CSU Arad va participa totuși în competiție.

Formația ieșeană își continuă antrenamentele pe Stadionul „Tepro” în așteptarea informațiilor oficiale din partea FR Rugby, dar meciul cu Dinamo bate deja la ușă. Echipa va fi întărită cu nouă jucători, printre ei remarcând posibilele reveniri ale lui Nicu Ignea și Alexandru Vaman. Deliu și David se află în perioada de recuperare după intervențiile chirurgicale suferite la genunchi, pe ei urmând să se mizeze în partea a doua a campionatului.

Citiți și: Lotus iese cu Noul Hyper-SUV Eletre din segmentul mașinilor sport, dar nu se îndepărtează prea tare! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *