Reprezentativa de sabie juniori a României a cucerit luni medalia de argint la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeți (limita maximă de vârstă 17 ani) și juniori (20 de ani), din Dubai, avându-l în componență și pe ieșeanul Casian Cîdu, pregătit la CSS „Unirea”-CSM de antrenorii Radu Tofan, Alexandru Sirețeanu și Alin Lupeică. Ceilalți tricolori au fost Radu Nițu (locul 5 la individual), Mihnea Enache și Marco Șovar.

Pe tabloul de 32, România (favorita nr. 120) a dispus lejer cu 45-31 de Canada, dar în optimi o aștepta puternica reprezentativă a Poloniei, cotată cu șansa a cincea la titlul mondial. Casian Cîdu (16 ani, încă este cadet), în ultimul său mini-asalt, a intrat pe planșă la 27-30 și l-a încheiat la 35-33 pentru echipa României, iar colegii săi Mihnea Enache și Radu Nițu (și el cu un aport consistent de la 15-20 la 24-25) au dat fiecare câte cinci tușe pentru victoria României cu 45-42.

În sferturi, România a întâlnit o nouă adversară facilă, Singapore, pe care a întrecut-o cu 45-30, iar în semifinale s-a confruntat cu principala favorită, Egipt, de care a dispus cu 45-39 la capătul unei partide în care doar două mini-asalturi au fost încheiate de egipteni.

Finala cu Italia a fost și ea foarte disputată, cu adversarii conducând până la 25-18. România a fost în avantaj pe tabelă până la 40-39, dar ultimul mini-asalt a fost dominat de sabrerul italian care a pus capăt meciului la 45-41 pentru formația sa.

„Sunt foarte bucuros de rezultat. Casian și-a demonstrat încă o dată valoarea și faptul că este om de bază în echipa ROMÂNIEI de juniori. A demonstrat că medalia de la Campionatul European nu a fost o întâmplare, iar medalia de la Campionatul Mondial vine ca o confirmare a faptului că este într-o creștere constantă de formă”, ne-a declarat antrenorul Radu Tofan.

În concursurile individuale mondiale, Casian Cîdu a ocupat locul 17 la cadeți și 28 la juniori.

Reamintim că acum câteva săptămâni Casian cucerea medalia de bronz cu echipa de sabie cadeți a României la Campionatele Europene din Serbia.

Sursa foto: FR Scrimă.

Citiți și: Mercedes-Benz EQB 300 4Matic: ELECTRIZANT!

1 thought on “Ieșeanul Casian Cîdu, vicecampion mondial cu echipa României!

  1. Felicitari! Un sportiv de viitor!!!
    Așteptam reacții de la el și de la Ciprian Galatianu antrenorul care lucrează cu el zi de zi! Și sa speram ca va rămâne la Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *