Loredana Juncanariu, campioana care a atins un prim vârf și în arbitraj! A debutat la centru la un meci de rugby XV din Divizia Națională de Seniori și își propune să ajungă la Jocurile Olimpice!

Loredana Juncanariu este la 22 de ani o jucătoare de bază atât la campioana CS Politehnica Iași, cât și în echipa națională a României ce evoluează în primul din cele trei eșaloane valorice rugbistice ale Europei. Aproape nu este meci de rugby VII în care să nu înscrie măcar un eseu, fiind de temut pentru cursele sale irezistibile în margine. Placajele sale ferme nu sunt deloc căutate de adversare, implicarea sa în joc fiind una totală.

Dar Loredana s-a implicat cu aceeași măsură și în arbitraj. În 2019 a finalizat primul nivel al cursurilor, la Iași, pentru ca anul trecut să devină arbitru cu acte în regulă după ce a trecut și de al doilea nivel, în Antalya. A început să arbitreze în 2020, oficiind și la Campionatul European pentru junioare, dar a prins și o margine într-un meci la Bârlad din cadrul Diviziei Naționale de Seniori. A fost delegată tot la o margine și în acest an, pentru ca sâmbătă să consemnăm momentul debutului la centru într-un meci din DNS, cel dintre RC Bârlad și CS Politehnica Iași.

„Am avut emoții la grămezi și moluri, aglomerațiile sunt mult mai mari la rugby XV decât la rugby VII. Și din punct de vedere fizic este cumva mai solicitant, meciul durând 80 de minute față de 15 la rugby VII. După joc am primit felicitări pentru modul în care am condus partida”, ne-a declarat Loredana Juncanariu.

Susține că jucătorii au fost respectuoși și că n-au încercat deloc s-o intimideze.

„Ne-am respectat reciproc. Exista posibilitatea ca vreunul să adopte o atitudine poate nepotrivită, dar eram pregătită. Mi-am propus să am o atitudine impunătoare, așa cum trebuie să fie un arbitru, să fiu corectă și să iau cele mai bune decizii. Mi-ar plăcea să cred că am și reușit din moment ce am primit felicitări după joc”, a adăugat jucătoarea care a început rugby-ul acum șapte ani și jumătate la Târgu Neamț, cu antrenorul Eusebiu Popa, iar apoi a intrat pe mâna prof. Nicu Tarcan la Pașcani și ulterior a ajuns la CS Politehnica Iași.

„Vreau să ajung cât de sus pot și în arbitraj. Am două turnee internaționale de rugby VII, vreau să acumulez experiență și să progresez permanent. Un prim obiectiv ar fi să arbitrez la Jocurile Olimpice”.

Am întrebat-o pe Loredana cum i-ar fi mai ușor să ajungă la Jocurile Olimpice, ca arbitru sau ca jucătoare?

„Se știe că în România baza de selecție este foarte redusă pentru a alcătui o formație atât de puternică pentru a ajunge la Jocurile Olimpice. Și, totuși, chiar și în aceste condiții grele, am reușit să ne calificăm în primul eșalon al Europei, dar la Jocurile Olimpice consider că mai ușor aș putea ajunge ca arbitru”, a fost răspunsul Loredanei.

Absolventă în 2021 a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Al. I. Cuza” Iași, Loredana a început primul din cei doi ani din cadrul Master-ului Didactic în Educație Fizică și Sport de la Facultatea de Psihologie. Sâmbătă va juca la ultimul turneu din cadrul ediției 2021 a Campionatului Național de rugby VII, în care CS Politehnica Iași este deja campioană atât la senioare, cât și la junioare, iar duminică va oficia la margine, la Iași, la un meci de rugby XV la juniori.

„Deși suntem deja campioane, vom încerca să jucăm cât mai bine, cât mai spectaculos, să demonstrăm că ne merităm din plin medaliile de aur”, ne-a mai spus Loredana Juncanariu.

Scrie-mi într-un comentariu despre cine ai mai vrea să citești și găsim cât de repede rezolvarea.

Citiți și: SUCCESORUL MODELULUI NISSAN LEAF VA FI UN CROSSOVER DE DIMENSIUNI COMPACTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *