Ieșeanul Cezar Crețu a cucerit două trofee în Egipt după ce a jucat în semifinale la dublu la „Concord Iași Open” 2021!

La sfârșitul lunii septembrie, ieșeanul Cezar Crețu (20 de ani) juca, pe zgură, în Serbia, finala la simplu a unui turneu ITF de 15.000 de dolari, iar începutul lui octombrie l-a găsit pe hard, în Egipt, la o serie de turnee M15 la Sharm El Sheikh.

Acceptat direct pe tabloul principal de simplu ca favorit nr. 7, Cezar (791 ATP), pregătit de antrenorul Victor Hănescu, a pierdut în primul tur la un indian după ce câștigase primul set cu 6-2. Le-a cedat pe următoarele două cu 1-6, 2-6.

„Am cedat din punct de vedere fizic. M-a cam deranjat diferența de temperatură față de România. Mai am nevoie de un pic de acomodare pe hard”, ne-a declarat atunci Cezar Crețu.

S-a înscris și la dublu alături de ucraineanul Vladimir Uzhvylovsky, fiind favoriți nr. 2, dar au pornit greu, ei câștigând în primul tur abia în super-tiebreak, cu 13-11! S-au impus apoi cu 6-3, 6-4 în fața unui cuplu argeniniano-brazilian, iar în semifinale au dispus de polonezii Kielan/Mikula cu 6-1, 7-6 (7). Finala cu Decamps (Brazilia)/Hajek (Republica Cehă) a fost echilibrată în primul set, adjudecat de Crețu și colegul său cu 7-6 (1), dar Cezar și Vladimir și-au impus cu fermitate punctul de vedere în cel de-al doilea, 6-1, și au intrat în posesia trofeului.

Cezar mai făcuse o finală de M15 la dublu în iunie, în Antalya, alături de Mircea Jecan, dar mai ales jucase în semifinale la dublu la „Concord Iași Open” 2021 – cel mai important turneu ATP din România –, împreună cu Dan Tomescu, ei fiind eliminați de cuplul care avea să cucerească trofeul!

Săptămâna trecută, Cezar a cedat din nou în setul decisiv (5-7 după 1-6, 6-1) în primul tur la simplu, în fața unui canadian favorit nr. 6, dar avea să se revanșeze din nou la dublu, alături de cehul Marek Gengel (favorit nr. 1 la simplu, avea să câștige turneul), ei fiind favoriți nr. 2.

Misiune facilă în primul tur în fața unui cuplu italian, pentru ca în sferturi să elimine cuplul din care făcea parte canadianul ce-l eliminase pe Cezar la simplu, iar în semifinale pe cel în care juca ucraineanul alături de care câștigase trofeul în urmă cu o săptămână. Și finala cu un cuplu italian care câștigase până atunci toate meciurile numai în super-tiebreak a fost tranșată tot în două seturi, așa că pentru Cezar Crețu (644 ATP la dublu) a fost a doua săptămână consecutivă cu trofeu cucerit!

„N-am pierdut niciun set, am practicat un joc solid”, ne-a mai spus Cezar Crețu, săptămâna aceasta el jucând tot în Egipt.

Citiți și: LIVRĂRILE DE MAȘINI ELECTRICE ALE GRUPULUI VOLKSWAGEN S-AU DUBLAT ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *