Tenismanul ieșean Cezar Crețu a schimbat prefixul în clasamentul mondial!

Ieșeanul Cezar Crețu, pregătit de antrenorul Victor Hănescu, înregistrează astăzi cea mai bună clasare din cariera sa în ierarhia ATP. Jucătorul de 20 de ani a intrat în primii 800 de jucători ai lumii și ocupă locul 787.

Saltul de 22 de locuri în clasamentul mondial nu s-a datorat unei prestații deosebite săptămâna trecută la simplu, așa cum se întâmplase la precedentul, înregistrat la finalul lunii trecute. Atunci, Cezar urcase pe locul 809 după ce ajunsese în sferturi la ITF-ul de 15.000 de euro, de la București. Săptămâna trecută, Crețu a fost favorit nr. 4 în calificări tot la un ITF de 15.000 de euro, în Antalya, dar a fost eliminat în primul tur. 

Cezar Crețu a făcut însă pereche cu Mircea Jecan (a ajuns în sferturi pe tabloul principal la simplu) la dublu, cei doi jucând finala turneului. Ei au dispus în optimi de un cuplu argentinian favorit nr. 4, pentru ca în sferturi să treacă de un dublu german. În semifinale au dispus de un cuplu ex-sovietic, însă în finala cu o pereche asiatică au cedat primul set în tie-break, la 6. Au câștigat clar actul secund, cu 6-2, însă au pierdut în super tie-break, cu 9-11.

„Săptămâna trecută am câștigat precalificările și voi primi un wild-card pe tabloul principal de simplu la un turneu de 15.000 de euro tot în Antalya. La dublu voi juca tot alături de Mircea Jecan”, ne-a declarat Cezar Crețu, cel care a primit un wild-card pe tabloul principal de simplu la ediția inaugurală „Concord Iași Open”. Anul acesta, cel mai important turneu ATP din România se va desfășura între 12 și 18 iulie, tot la Baza Ciric a Primăriei Iași.

Tot din tenis: O lună până la „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România! Cum arată Baza Ciric, dar mai ales lista de înscrieri ce cuprinde un nume uriaș!

Și din judo: Campionatul Mondial de judo a consfințit ce deja știam: Vlăduț Simionescu este calificat, direct, la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *