Pistolarii și pușcașii de la CS Politehnica Iași au țintit în plin la Cupa României și etapa a VI-a a Campionatelor Naționale de tir sportiv!

Cupa României și etapa a VI-a a Campionatelor Naționale de tir sportiv, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, la București, a însemnat un bun prilej pentru pistolarii pregătiți de antrenorul Ioan Săcăleanu și pentru pușcașii pregătiți de antrenorul Mihai Axinte să urce pe podiumurile de premiere. Așa cum era de așteptat, Alexandru Saucă și Vlad Săcăleanu au dominat concursurile la pistol seniori, Vlad fiind la primul său concurs de când a revenit sub culorile grupării ieșene.

Proba de pistol aer comprimat 60 focuri s-a decis vineri între Alexandru Saucă și Vlad Săcăleanu. Campion național en-titre, Alex a intrat cu al treilea rezultat în finală, dar a dominat ultimul act și a câștigat concursul. La primul său concurs de când a revenit sub culorile CS Politehnica Iași, Vlad Săcăleanu a și urcat pe podium, dar nu s-a mulțumit doar cu a doua treaptă. Locul al treilea a fost ocupat de Rareș Ion (CSU Brașov – CS Omega Tehnoton Iași).

„Vlad a câștigat, tot vineri, proba de pistol calibru mare și va aduce în continuare multe medalii”, declara Ioan Săcăleanu pentru pagina oficială a grupării ieșene pe o rețea de socializare. 

Justina Dumbravă a urcat vineri pe treapta a treia a podiumului în proba de pușcă 10 metri aer comprimat tineret cu un nou record personal.

„Justina a acumulat 616,9 puncte înainte de finală, ceea ce reprezintă un nou record personal. A fost foarte aproape de media înregistrată la antrenamente”, a precizat antrenorul Mihai Axinte.

Cele două trofee cucerite vineri de Saucă și Săcăleanu au fost trase la indigo și sâmbătă. Alexandru Saucă a fost cel mai bun și la pistol liber (la juniori I, Vlad Iacob a ocupat locul al treilea), în timp ce Vlad Săcăleanu și-a impus punctul de vedere la pistol standard.

„Consider că Vlad a marcat cum se cuvine revenirea la CS Politehnica Iași. Numai la pistol liber n-a tras, dar o va face la Campionatele Naționale pentru că vrem să cucerim medalia de aur și la echipe”, a menționat Ioan Săcăleanu.

O treaptă pentru fiecare

A doua zi de concurs pentru sportivii de la CS Politehnica Iași a adus câte o clasare pe fiecare treaptă a podiumului în proba de pușcă 60 focuri culcat. Cosmin Roman a cucerit trofeul la juniori II, Alexandru Tanasă s-a clasat al doilea la tineret, în timp ce Mihai Axinte s-a situat al treilea la seniori.

„Deși este junior I, Alex a avut o evoluție foarte bună și s-a ridicat la nivelul categoriei superioare de vârstă la care a fost înscris. S-a apropiat destul de mult de locul 1 al categoriei Tineret, ocupat de un sportiv experimentat. Cosmin a avut un rezultat mai modest, dar totuși s-a impus în categoria sa. Eu am obținut acest loc 3 după un concurs bun, dar mai există loc de îmbunătățire”, declara antrenorul Mihai Axinte.

Recitalul pistolarilor de la CS Politehnica Iași avea să se încheie duminică prin participarea lui Vlad Săcăleanu în proba de pistol viteză, la care a ocupat locul al doilea la seniori, în timp ce Mihai Axinte a ocupat locul al treilea la seniori în proba de pușcă 3×40 focuri.

Din judo Campionatul Mondial de judo a consfințit ce deja știam: Vlăduț Simionescu este calificat, direct, la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Anunțul oficial este așteptat luni!

Din tenis: O lună până la „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România! Cum arată Baza Ciric, dar mai ales lista de înscrieri ce cuprinde un nume uriaș!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *