Medalii și recorduri personale la o Balcaniadă de nivelul unui Campionat European!

Atleții ieșeni Sabina Știrbu, de la CSS „Unirea” (are dublă legitimare la CSM Onești), și Beniamin Duicu, de la LPS (tot dublă legitimare cu CSM Onești), ambii fiind pregătiți de prof. Carmen Ghilase, s-au întors nu doar medaliați cu argint de la Campionatele Balcanice Under 20 (outdoor), de la Istanbul, ci și cu recorduri personale.

Sabina Știrbu (18 ani) a ocupat locul al doilea la săritura în lungime cu un rezultat de 6,08 metri. Proba a fost câștigată cu 6,10 metri de o sportivă din Ucraina, în vârstă de 19 ani.

„La această ediție a Balcaniadei au participat 21 de țări, nivelul valoric a fost comparabil cu al unui Campionat European. Sabina a mai avut două sărituri foarte bune, de cel puțin 6,20, dar au fost puțin ciupite. Baremul pentru Campionatul European Under 20 este 6,10 metri și sper să-l poată îndeplini la începutul lunii viitoare, la Campionatele Internaționale ale României pentru seniori”, ne-a declarat Carmen Ghilase.

Beniamin Duicu, al treilea din stânga pe treapta a doua

Beniamin Duicu (18 ani) a alergat proba de 100 metri în 10’’74/100, dar s-a clasat al șaselea, însă a concurat în ultimul schimb al ștafetei României la 4×100 metri cu care a cucerit medalia de argint.

„Beniamin a condus cel puțin 60 de metri din proba de 100 metri, dar pe final s-a cunoscut pauza de două săptămâni pe care a fost nevoit s-o ia din cauza unei accidentări și astfel a ratat încă o prezență pe podium”, a adăugat Carmen Ghilase.

Din tenis: O lună până la „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România! Cum arată Baza Ciric, dar mai ales lista de înscrieri ce cuprinde un nume uriaș!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *