Medalii multe și de toate culorile cucerite de atleții de la CS Politehnica Iași la Campionatele Naționale de atletism în aer liber pentru seniori și tineret!

Opt medalii (trei de aur, trei de argint și două de bronz) au cucerit atleții de la CS Politehnica Iași la ediția din acest an a Campionatelor Naționale de atletism (aer liber) pentru seniori și tineret, desfășurată vineri și sâmbătă la Cluj-Napoca. Dacă unii dintre ei și-au reconfirmat locul în lotul României pentru Campionatul European pe echipe Liga I, programat peste două săptămâni, tot la Cluj-Napoca,  și-au îndeplinit barem de participare la Campionatele Europene și și-au apărat cu succes statutul de campion național, ceilalți au reprezentat surprize dintre cele mai plăcute.

Prima zi, primul titlu național!

Mihai Cochior, în ultimul său an de concurs la tineret, a cucerit medalia de aur în proba de 3.000 metri obstacole a primei zile de concurs. Sportivul pregătit la CS Politehnica Iași (are dublă legitimare la CSM Timișoara) de prof. Viorel Popovici a acoperit proba sa favorită în 09’10’’36/100.

CS Politehnica Iași a mai cucerit o medalie în această probă, prin Cătălin Atănăsoaei (dublă legitimare cu CSU Reșița), el urcând pe treapta a treia a podiumului la seniori după 09’07’’02/100.

„Mihai și-a apărat cu succes titlul de campion cucerit anul trecut, în timp ce Cătălin păstrează șanse de a fi inclus în lotul României pentru Campionatul European pe echipe Liga I”, a declarat prof. Viorel Popovici pe pagina oficială a grupării ieșene pe o rețea de socializare.

Două medalii de fiecare!

Vlad Dulcescu s-a încălzit vineri la 400 metri, unde a stabilit un nou record personal (47’’10/100), iar sâmbătă a făcut din nou legea în proba sa favorită, 400 metri garduri, pe care a câștigat-o în 51’’45/100 și și-a apărat cu succes titlurile de campion național cucerite în ultimii ani.

După doar 45 de minute, Vlad (dublă legitimare cu CSM Timișoara) a alergat și la 200 metri, probă în care a cucerit medalia de argint, în 21’’30/100.

„Vlad Dulcescu nu poate lipsi din echipa României la Campionatul European pe echipe Liga I, programat peste două săptămâni la Cluj-Napoca. În afară de 400 metri garduri, nu este deloc exclus să alerge și în ștafeta 4×400 metri”, a menționat  prof. Ursache, antrenorul lui Vlad, tot pe pagina oficială a CS Politehnica Iași.

Darius Făgăraș, aflat abia în primul său an de concurs la tineret, a alergat bine vineri la 400 metri, parcă anunțând că va reuși o cursă excelentă sâmbătă la 400 metri garduri, proba sa favorită.

Darius (dublă legitimare cu CSM Timișoara) a confirmat din plin așteptările, încheind proba în 52’’08/100, fiind întrecut numai de colegul său de club, seniorul Vlad Dulcescu. Astfel, Darius a devenit din nou campion național la tineret, dar și-a trecut în palmares și medalia de argint la seniori.

„Darius și-a îndeplinit baremul pentru Campionatele Europene pentru tineret, programate peste o lună în Estonia. Acolo va alerga probabil și în ștafeta 4×400 metri”, a adăugat prof. Ursache.

Darius Făgăraș, Dorin Ursache, Ștefania Dămăchianu, Vlad Dulcescu

Ștefania Dămăchianu poate fi considerată una dintre surprizele plăcute ale competiției. Ca și colegul său, Darius Făgăraș, ea a cucerit două medalii într-o singură probă, cea de 400 metri garduri. Ștefania a trecut linia de sosire după 62’’18/100, devenind vicecampioană națională la tineret și cucerind medalia de bronz la seniori.

„Ștefania și-a revenit după o răceală și a concurat mult mai aproape de realul său potențial. A cucerit două medalii și sunt foarte mulțumit de prestațiile sale, cum sunt și de cele realizate de Dulcescu și Făgăraș”, a mai spus prof. Dorin Ursache, antrenorul Ștefaniei.

Cătălin Atănăsoaei a reușit o nouă cursă bună și sâmbătă și a încheiat pe locul al doilea la 3.000 metri, în 08’28’’72/100. Mihai Cochior (dublă legitimare la CSM Timișoara), campionul național la tineret la 3.000 metri obstacole, s-a clasat al doilea la tineret, în 08’37’’23/100.

Cătălin Atănăsoaei, Viorel Popovici, Mihai Cochior

„La această probă nu s-au acordat medalii, a fost mai degrabă un prilej de selecție pentru Campionatul European pe echipe Liga I”, a conchis prof. Viorel Popovici.

De remarcat sunt și medaliile de bronz cucerite la tineret de junioarele Sabina Știrbu (pregătită la CSS „Unirea” Iași-CSM Onești de prof. Carmen Ghilase) – 5,94 metri la lungime, și Maria Andone (pregătită la LPS Iași-CA Roman de prof. Laurențiu Andone) – 12,19 metri la greutate, precum și titlul de campion național obținut de juniorul Beniamin Duicu (pregătit la LPS Iași-CSM Onești de prof. Ghilase) cu ștafeta 4×100 metri a CSM Onești, din care a mai făcut parte și un alt ieșean, Alin Anton, multiplu medaliat și la această ediție.

Vă va plăcea și Un ieșean printre legende: „Este frustrant să tot fii întrebat cum de a fost posibil să ajungă Iașul într-o asemenea situație…”

Din tenis: „Concord Iași Open” 2021, cel mai important turneu ATP din România, se pregătește să-și primească spectatorii!

Din judo: Tudor Moșoi este campion național la judo Under 16, în timp ce Fabian Oncică a cucerit medalia de argint!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *