„Concord Iași Open” 2021, cel mai important turneu ATP din România, se pregătește să-și primească spectatorii!

Lucrările la Baza Ciric a Primăriei Iași, unde între 12 și 18 iulie va avea loc ediția a II-a a „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România, pun acum accent și pe faptul că meciurile vor putea fi urmărite de spectatori, în construcție fiind tribuna din spatele terenului 1, cea care va ocupa o parte din pergola de anul trecut.

„Ne bucurăm că sunt șanse mari să putem primi spectatori la meciurile turneului cu statut ATP Challenger 100. Estimăm un număr total de 330 de locuri în tribuna existentă în lungul terenului 1, cât și în cea aflată acum în construcție. Vom vedea la ora respectivă câte din aceste locuri le vom putea oferi spectatorilor ce vor putea asista la un tenis de calitate, spectatori care, din ce știm acum, vor primi acces pe baza adeverinței de vaccinare sau a unui test negativ”, ne-a declarat Gabriel Iftimoaie, directorul administrativ al turneului cu premii în valoare de 88.520 de euro.

Organizatorii ieșeni nu vor pune bilete în vânzare, ci le va oferi doritorilor posibilitatea de a primi invitații prin înscrierea pe site-ul oficial al turneului, turneu care la prima sa ediție a cules aprecieri la superlativ din partea responsabililor ATP și a jucătorilor prezenți.

„Începând de luna viitoare, spectatorii își vor putea exprima online dorința de a asista din tribune la desfășurarea atractivelor partide. Având în vedere că pentru ediția trecută am primit cereri cu mult peste numărul de locuri în tribune pe care-l vom avea la dispoziție, probabil vom fi nevoiți să le oferim doritorilor acces pe bază de invitații în anumite zile și intervale orare. Sigur, totul va fi în funcție de numărul de spectatori ce se vor înscrie pe site”, a adăugat Iftimoaie.

Ca și la ediția de anul trecut, meciurile vor putea fi urmărite și din parcarea din dreptul terenului 1, acolo unde s-a vehiculat varianta montării unei tribune.

Așadar, „Concord Iași Open” 2021 se pregătește să-și primească spectatorii ce vor putea asista pe 10 și 11 iulie și la calificările pentru tabloul principal, calificări pentru care organizatorii au oferit un prim wild-card, lui Alexandru Coman (Dinamo București), cel care a cucerit titlul de campion național la Under 18. Menționăm că Alex a devenit la sfârșitul săptămânii trecute campion național și la Under 16, el învingându-l în finală, cu 7-6 (5), 6-3, pe ieșeanul Matei Onofrei, pregătit de antrenoarea Carmen Țibuleac la Tenis Club Coreco Iași, club condus de președintele Silviu Ursu, un partener de nădejde al „Concord Iași Open” și pentru ediția din acest an.

Înscrierile pentru „Concord Iași Open” 2021 au început deja, inclusiv pentru turneul de precalificări, ce va debuta pe 5 iulie, tot la Baza Ciric, câștigătorul urmând să primească un wild-card în calificări. Matei Onofrei a participat anul trecut în precalificări, dar nu este deocamdată sigur că se va înscrie și pentru ediția a II-a.

„Încă nu am definitivat calendarul competițional din acea perioadă în care știu că mai sunt două turnee ITF pentru juniori, la Timișoara. Mă voi consulta cu staff-ul meu și vom lua cât de curând o decizie”, ne declara Matei după ce a devenit vicecampion național.

Menționăm că director tehnic al turneului de la Iași va rămâne Daniel Dobre, deși el a reluat colaborarea cu Simona Halep.

V-ar putea plăcea și: Cel mai titrat handbalist al Iașului a pornit de la zero în antrenorat!

Au răzbit acolo unde părea imposibil! Educație prin șah în mediul rural la „Pionii Regelui”! Înaltă performanță cu un copil de 10 ani din Popești!

Cadou la Cupa României la box pentru Radu Zarif! Regula impusă de antrenorul ieșean!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *