Finală ieșeană la Campionatul Național de sabie pentru speranțe!

Casian Cîdu, pregătit de antrenorul Radu Tofan la CSS „Unirea” Iași, și-a respectat statutul de principal favorit al Campionatului Național de sabie pentru speranțe (limita maximă de vârstă 15 ani), desfășurat astăzi, la București, și a cucerit medalia de aur la capătul unei finale ieșene, în care a avut destule emoții în compania lui Alexandru Eva, favoritul nr. 4 al competiției.

Alexandru, pregătit de antrenorul emerit Iulian Bițucă la CS Mușchetarul Iași, a condus la pauza finalei cu 8-6, dar Casian a revenit la timp și a confirmat că locul 7 obținut la Naționalele pentru tineret (Under 23) n-a fost deloc întâmplător.

„M-am bucurat să îl vad pe Casian încă de la începutul competiției liniștit și fără să afișeze altceva decât încredere și siguranță în el. Mă bucur că a demonstrat și cu această ocazie că progresează de la o competiție la alta. Sper să fie în continuare serios și conștiincios în pregătire, să își urmărească visul de a ajunge la competiția supremă. Casian Cîdu este un câștig pentru scrima ieșeană și pentru cea românească”, ne-a declarat Radu Tofan.

„Sunt foarte mulțumit de rezultatul lui Alex, mai ales că sportivul a participat la doar două concursuri în acest an. Am demonstrat că în continuare pot descoperi și forma sabreri de certă perspectivă”, a precizat Iulian Bițucă.

Alte două rezultate promițătoare pentru școala ieșeană de sabie au fost obținute de alți doi elevi pregătiți de Tofan: Rareș Munteanu s-a clasat al nouălea, în timp de Răzvan Mihăilă a ocupat locul 21.

Joi va avea loc proba individuală feminină a Campionatul Național de sabie pentru speranțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *