Ieșeanul Radu Paisvant, semifinalist și sfertfinalist la un turneu cu cinci din primii zece jucători ai Europei!

Cinci din primii zece jucători ai clasamentului european s-au prezentat la București la Dr Oetker Junior Trophy, competiție rezervată tenismenilor Under 14. Tim Vaisman (Israel), clasat pe locul 9 în Europa și favorit nr. 5 la București, a avut însă ghinionul să se confrunte în primul tur cu ieșeanul Radu Paisvant, clasat pe locul 107 în ierarhia europeană. Medaliat cu bronz acum două săptămâni la Campionatul Național Under 14, Radu s-a impus cu 6-2, 6-2, pentru ca în turul următor să treacă lejer, scor 6-1, 6-2, de Traian Petrică (locul 140 în Europa).

În sferturi, Radu a avut de această dată ghinion pentru că a întâlnit un jucător în mare formă, pe olandezul Mees Rottgering (26), cel care în optimi îl eliminase în trei seturi (7-5 în „decisiv”) pe Gabriel Ghețu (locul 6 în ierarhia europeană, favorit nr. 4 la București), campionul României la Under 14. Rottgering a trecut de Paisvant cu 6-2, 7-5, pentru ca în semifinale să dispună de rusul Derepasko, cel mai bine clasat în Europa, și să câștige trofeul în compania rusului Pleshivtsev (locul 5 în Europa, favorit nr. 3 la București)!

„Radu putea mult mai mult. Conducea cu 5-2 în setul al doilea și avea 40-15 când olandezul l-a surprins cu o minge servită din mână și din acel moment nu i-a mai ieșit nimic…”, ne-a declarat Constantin Paisvant, tatăl lui Radu fiindu-i și antrenor.

Menționăm că Radu Paisvant a reușit ca împreună cu Sergiu Urzică (locul 240 în Europa) să ajungă în semifinale la dublu, în sferturi dispunând de cuplul din care făcea parte Rareș Pieleanu (locul 26 în clasamentul european), cel în fața căruia Radu a cucerit medalia de bronz la Naționale. În semifinale, Radu și Sergiu au fost eliminați de favoriții nr. 1, cuplul rus Derepasko/Pleshivtsev, cei care aveau să cucerească trofeul pus în joc.

„Turneul de la București este unul din primele patru din Europa, este comparabil cumva cu un Grand Slam. Luna mai a fost foarte încărcată pentru Radu, cu participări la foarte multe competiții importante și cu rezultate foarte bune. A lipsit mult de la școală, Radu fiind elev în clasa a VII-a A – diriginte, prof. Liliana Aruștei – la Școala Gimnazială «D. D. Pătrășcanu» Tomești, dar trebuia să participe la aceste turnee foarte puternice, deoarece numai în compania unor adversari valoroși poate progresa mai repede”, ne-a mai spus Constantin Paisvant.

Radu va participa zilele viitoare la un turneu internațional Under 16 la Cluj-Napoca, acolo unde tenisul ieșean va fi reprezentat și de Catrinel Onciulescu (15 ani), pregătită de antrenoarea Mihaela Luiuz.

Din ce în ce mai bun! Ieșeanul Matei Onofrei este vicecampion național la tenis Under 16 după ce săptămâna trecută era sfertfinalist la Under 18!

„Concord Iași Open” 2021, cel mai important turneu ATP din România, se pregătește să-și primească spectatorii!

Și la scrimă are Iașul talente! Finală ieșeană la Campionatul Național de sabie pentru speranțe!

Sursa foto: Tennis Stars.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *