Ieșeanul David Gavrilovici este campion mondial la gimnastică aerobică la nivel de seniori! De când așteaptă această performanță!

David Gavrilovici este primul ieșean campion mondial la gimnastică aerobică la nivel de seniori! Sportivul în vârstă de 20 de ani, descoperit și format la Gimnis Iași, acum fiind legitimat la CSM Iași, a cucerit medalia de aur în Palatul Gimnasticii din Baku în proba de grup. Nu a fost însă singura medalie obținută de gimnastul descoperit la 6 ani de antrenorul Bogdan Bantă la această ediție a Campionatelor Mondiale, David urcând și pe celelalte două trepte ale podiumului. El a mai intrat în posesia medaliei de argint pentru că România s-a clasat a doua în ierarhia pe națiuni, dar și în a celei de bronz în proba de trio.

David, primul din stânga

„A fost cel mai mare concurs din cariera mea de sportiv. De când eram doar un copil îmi doream să ajung pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și să-mi aud imnul intonat. Nu a fost o competiție ușoară, ne-am luptat cu țări puternice, însă acest aspect nu ne-a stat în cale. Titlul cucerit îmi oferă încredere pentru viitoarele competiții și o dorință mult mai mare spre alte succese”, ne-a declarat David Gavrilovici.

Bogdan Bantă a expus succesul lui David pe rețelele de socializare.

„Iașul are pentru prima dată un campion mondial de seniori la gimnastică aerobică și acesta este David Gavrilovici! Medalia de aur câștigată la Baku, în proba de grup, vine în completarea celor de argint cu echipa României și de bronz la proba de trio! Aceste rezultate excepționale obținute împreună cu toți ceilalți componenți ai lotului national de seniori al României reprezintă pentru noi o mare bucurie și mândrie că Iașul, prin David Gavrilovici – sportiv descoperit și crescut la CSG Gimnis Iași, în prezent legitimat la CSM Iași – a ajuns pe cel mai înalt podium mondial al gimnasticii aerobice. Felicităm întreaga delegație a României, antrenorii lotului național de seniori, sportivii, arbitrii și pe toți ceilalți care le sunt alături!”, a postat Bogdan Bantă pe Facebook.

Replica lui David Gavrilovici n-a întârziat să apară.

„Vă mulțumesc foarte mult Bogdan Bantă că m-ați îndrumat și mi-ați călăuzit pașii spre acest sport. Laudele speciale le au doamnele Maria Fumea (n.r. – a făcut parte din juriul superior), Mădălina Cioveie (n.r. – antrenor) și doamna asistentă medicală Pușa Teleman pentru acest mare titlu”, a scris David Gavrilovici.

David, primul din dreapta, ca și la fotografia precedentă

David Gavrilovici este student la ASE București și de un an se pregătește la lotul național de seniori al României.

Vă va plăcea și: Ieșeanul Radu Paisvant, semifinalist și sfertfinalist la un turneu cu cinci din primii zece jucători ai Europei!

Sau de la sabie: Finală ieșeană la Campionatul Național de sabie pentru speranțe!

Și tot din tenis: „Concord Iași Open” 2021, cel mai important turneu ATP din România, se pregătește să-și primească spectatorii!

1 thought on “Ieșeanul David Gavrilovici este campion mondial la gimnastică aerobică la nivel de seniori! De când așteaptă această performanță!

  1. Felicitări pentru munca depusa…talent și ambiție…
    Multe succese în continuare!
    Sănătate maximă și fericire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *