Ediția din acest an a Campionatului Național de gimnastică aerobică a adunat la Izvorani tot ce are mai bun acest sport în România, din păcate mai bine spus tot ce are mai bun și neinfectat cu noul coronavirus. Cazurile de COVID-19 au dat serios peste cap pregătirile pe care antrenorul Bogdan Bantă le-a efectuat la CSM Iași și la Gimnis Iași, acolo unde este ajutat și de instructorul Elena Guțu. „Nici n-am sperat că vom putea ajunge la Naționale. Am stat ca pe ghimpi până să aflăm rezultatele la testare și am fost foarte bucuros că ne-au fost favorabile. Un singur sportiv dacă ar fi fost declarat pozitiv ar fi atras excluderea întregului lot din concurs. Pregătirea a avut foarte mult de suferit, așa că nu pot fi decât mulțumit cu performanțele înregistrate”, ne-a declarat Bogdan Bantă.

Iar rezultatele n-au fost deloc de neluat în seamă, dimpotrivă! Seniorul David Gavrilovici (19 ani) s-a întors acasă dublu medaliat, el cucerind pentru CSM Iași medalia de aur la perechi (alături de Sarmiza Niculescu, de la Farul Constanța) și titlul de vicecampion național la individual, pierzând tricoul de campion pentru o diferență de doar cinci sutimi! „Este un sportiv foarte talentat, de mare viitor. Este unul dintre componenții de bază ai lotului de seniori al României”, a menționat Bantă.

Citește și: ELIBERAȚI RINGUL! DOI IEȘENI BOXEAZĂ PENTRU SUPREMAȚIA EUROPEANĂ!

Florentina Știufliuc a concurat pentru CSM Iași și s-a clasat de două ori pe locul al patrulea la categoria I (15-17 ani), individual și perechi (împreună cu Alex Ștefan, de la Gimnis), în timp ce grupul alcătuit din Maria Bantă, Medeea Burlacu, Ioana Pasniciuc, Diana Dimitriu, Adriana Rusu, Luiza Sbera, Maria Gazii și Emilia Bălan s-a clasat de două ori în primele 10 la categoria a III-a (9-11 ani), cu precizarea că sportivele menționate sunt începătoare.

Celelalte rezultate au fost obținute de sportivi de la Gimnis Iași. Arina Bantă, Bianca Enciu și Miruna Sârghie au cucerit medalia de bronz la trio categoria I, despre Alex Ștefan am amintit deja mai sus, iar Emma Vestala, Amalia Croitoru și Maribell Cojocariu s-au clasat pe locul al șaselea la trio categoria a II-a (12-14 ani). „Felicitări tuturor sportivilor pentru efortul depus și pentru rezultatele obținute, mulțumiri tuturor celor care ne-au sprijinit – CSM Iași și părinți -, inclusiv cu echipamente pentru sportivi! Felicitări Federației Române de Gimnastică pentru reușita organizării într-o perioadă dificilă pentru noi toți”, a menționat Bogdan Bantă pe o rețea de socializare.

Citește AICI și AICI despre sportivi care au ratat Campionate Europene din cauza noului coronavirus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *