„Mă simțeam excelent, eram într-o formă parcă mai bună ca niciodată, simțeam că nimic nu-mi putea sta în cale”

V-am informat acum câteva săptămâni despre prestația entuziasmantă a pugilistului Eusebiu Târzoman (categoria de greutate 56 kilograme) la Campionatul Național pentru tineret (limita maximă de vârstă 18 ani), încheiat la Giurgiu după ce în primăvară fusese suspendat când s-a ajuns la faza semifinalelor de teama unor posibile infectări cu noul coronavirus. Vă spuneam atunci că, deși se află abia în primul său an de concurs la tineret, elevul maestrului Ion Băetu la ACS Valea Lupului a etalat în finală tot ce avea mai bun în compania dublului vicecampion european de juniori, Adrian Preda (CSM Piteşti), în unul din cele mai aşteptate meciuri din întreg turneul. Târzoman şi-a impus clar punctul de vedere în compania colegului său de la lotul naţional de tineret, cum la fel s-a întâmplat şi în semifinala cu localnicul Aurel Mustafa, cel de-al treilea component al lotului României la această categorie de greutate. Eusebiu şi-a dovedit la Giurgiu superioritatea în faţa celor doi, aşa că el urma să reprezinte România la Campionatele Europene pentru tineret, programate în noiembrie, în Muntenegru.

Asta vă spuneam atunci, iar Eusebiu s-a pregătit la Bacău parcă mai bine ca niciodată! Era într-o formă de antrenorii și toți cei care-l vedeau parcă nici nu aveau curaj să se gândească la ce rezultat ar fi putut scoate în Muntenegru. Medalie era cuvântul aflat pe buzele tuturor, deși reputații antrenori de la lot nu-și ascundeau deloc gândurile că l-ar fi văzut boxând cu titlul european pe masă. A venit însă testarea pentru COVID-19 și totul s-a prăbușit: Eusebiu Târzoman a fost declarat pozitiv! „N-am avut nici cel mai neînsemnat simptom, mă simțeam excelent, eram într-o formă parcă mai bună ca niciodată, simțeam că nimic nu-mi putea sta în cale”, ne-a declarat Eusebiu, care a doua zi a repetat testul, la altă clinică, dar, din păcate, deznodământul a fost același: pozitiv! Este al doilea sportiv ieșean care cam în aceeași perioadă s-a văzut exclus de la o competiție majoră, și valorosul judoka Vlăduț Simionescu ratând Europenele de seniori, însă în cazul său, așa cum deja v-am informat, situația a fost tare curioasă: vineri – pozitiv la Oradea, marți (test efectuat luni) – negativ la Iași și miercuri (test efectuat miercuri) – negativ la Iași!

Eusebiu s-a întors dezamăgit acasă, iar săptămâna viitoare va ieși din izolare. „Câteva zile am fost dat peste cap. Nici nu-mi puteam imagina că voi rata Europenele. Nici nu are rost să mai adaug ce gânduri îmi făceam, eram atât de bine pregătit!”, ne-a spus talentatul sportiv de la ACS Valea Lupului. „Îmi pare rău că Târzoman n-a mers la Europene, sigur urca pe podium”, ne spunea la începutul săptămânii și ieșeanul Vasile Câtea, președintele Federației Române de Box.

România l-a trimis în locul lui Eusebiu în Muntenegru pe Adrian Preda, un pugilist valoros, dar pe care Târzoman l-a întrecut fără drept de apel în ultima lor confruntare, de la Giurgiu! Preda însă a speculat la maximum șansa ivită și deja și-a asigurat medalia de bronz, urmând să lupte pentru intrarea în finală! „Mă bucur pentru colegul meu, îi doresc mult succes până la capăt, dar nu pot să nu mă gândesc că eu ar fi trebuit să fiu în locul lui. Încerc să-mi revin cât mai repede ca s-o pot lua de la capăt. Abia aștept să mă reîntorc în sală”, a adăugat Eusebiu Târzoman.

El are deja în palmares două medalii de bronz la Europene, una la cadeți și una la juniori, precum și un loc 5 la juniori, și deja se gândește la competițiile de anul viitor. „În 2021 va fi și Campionat Mondial pentru tineret și mă voi pregăti cât voi putea de bine să fiu prezent la această mare competiție. Vor fi și Europene, am la ce mă gândi, dar deocamdată sper să scap cât mai repede de dezamăgirea pe care mi-a provocat-o noul coronavirus”, ne-a mai spus Eusebiu Târzoman.

Citește și: GABRIEL BOSOI VORBEŞTE DESCHIS DUPĂ CE CSM POLITEHNICA IAŞI A AJUNS RUŞINEA LIGII 1: „ASTA NU SE POATE NUMI ECHIPĂ, NICI ÎN LIGA A II-A N-AR FI PRINTRE PRIMELE!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *