Fundaşul dreapta Gabriel Bosoi a ales la începutul sezonului trecut să se despartă de CSM Politehnica Iaşi. Familia sa era deja plecată în Italia, iar salariul propus la Iaşi nu-l încuraja deloc să mai stea atât de departe de băieţelul său. Veritabil jucător de echipă, Bosoi s-a remarcat întotdeauna prin dăruirea manifestată pe teren, printr-o ambiţie de invidiat, calităţi pe care din păcate nu prea mai pot fi observate la trupa lui Daniel Pancu. Gabriel Bosoi a răbufnit după ce Iaşul a ajuns ruşinea Ligii 1, spunând într-un dialog savuros lucrurilor pe nume după umilitoarea înfrângere cu 0-4 suferită duminică, în deplasare, cu FC Voluntari.

Ne bate cine vrea şi cine nu vrea!”

Am plecat în Italia, dar mi-au rămas în suflet Iaşul şi echipa. Am jucat şapte ani la Iaşi, aşa că am continuat să urmăresc echipa. Dacă nu pot vedea meciurile pentru că sunt la muncă tot văd rezumatele, tot văd golurile. Ce văd însă în ultima vreme mă mâhneşte. Asta nu se mai poate numi echipă, cred că nici în Liga a II-a n-am fi printre primii, ba chiar cu greu cred că s-ar califica în play-off. Nu poţi fi echipă cu doar trei români pe teren şi doi pe bancă! Noi eram vreo 15 români în lot, iar pe străini i-am tras mereu după noi, i-am făcut şi pe Grahovac, Caparco, Golubovic, Mitic şi Bole să se simtă români, să fie şi cu sufletul alături de noi. Probabil că acum românii din echipă se întreabă ce caută şi ei pe acolo, au ajuns probabil să se simtă stingheri! Cum e posibil să pierzi atâtea meciuri tot încasând câte 4 goluri? N-aş putea spune că am jucat eu chiar toate meciurile, dar când intram făceam tot posibilul să nu pierdem, băgam capul în gheată ca să câştigăm. Cine ne bătea pe noi în Copou…? Şi Steaua, care avea jucători ce încasau câte 30.000 de euro pe lună, tremura când juca la Iaşi, iar acum ne bate Clinceni, de fapt am ajuns să ne bată cine vrea şi cine nu vrea! Nu sunt concentraţi, nu joacă deloc cu sufletul. Cât am jucat pentru Iaşi am pierdut cu 2-5 în deplasare cu FC Viitorul, cu un cuplu improvizat de fundaşi centrali, şi cu 0-4 în deplasare cu CFR Cluj, alte înfrângeri la scor chiar nu-mi amintesc în şapte ani!”, ne-a declarat Gabriel Bosoi.

Fostul fundaş al Iaşului n-a ezitat deloc să indice şi vinovaţii pentru situaţia critică în care a ajuns gruparea din Copou. „Nu cred că antrenorul este principalul vinovat. Are şi el o parte de vină, mie mi-a plăcut mult ca jucător şi sunt convins că are habar de fotbal. A tot cerut omul fundaşi centrali şi i-a fost adus unul care are drept de joc abia anul viitor. Pentru ce a mai fost adus? Cum e posibilă o asemenea gafă din partea conducerii? Cum este posibil ca în anul 2020 să mai pierzi un meci din cauza instalaţiei de iluminat? Este un haos total, lipsă de profesionalism. Sunt doar câteva întrebări pe care conducerea ar trebui să le analizeze”, a indicat Bosoi.

Citește și: Concluzii la CSM Politehnica Iași după primele zece etape!

Mai bine cu copiii noştri decât cu asemenea străini”

El este foc şi pară pe jucători, dar n-a vrut să dea nume. „Ceva se întâmplă acolo, nu te poţi prezenta în asemenea hal, este ruşinos”, dar în schimb l-a remarcat pe Onea, care joacă pe postul său. „Îl văd ambiţios, îl văd că vrea, ceea ce nu mai văd la prea mulţi din echipa asta. Îmi mai place numărul 8, Passaglia, spun bine?, deşi şi el a mai greşit în ultimele meciuri. Mi-a plăcut mult sezonul trecut Luckassen (n.r. – plecat gratis la FC Viitorul), el de ce n-a fost păstrat în lot? Mi-a mai plăcut şi Omoh (n.r. – transferat gratis în străinătate), ăştia erau străini de care aveam nevoie”, a menţionat Gabi, el aducând vorba şi despre tinerii jucători ieşeni. „Mă interesez ce s-a mai întâmplat cu Danale, cu Chelaru, că nu-i mai văd… M-a impresionat portarul Axinte, a progresat enorm. Şi F. Cristea este într-un real progres, decât cu astfel de străini mai bine mizăm pe copiii noştri. Din păcate, sunt şi unii copii foarte talentaţi, dar parcă au alte planuri mai importante decât fotbalul. Dar să vă spun şi cum pot ei să reuşească. Uitaţi-vă la Panţîru! Îl certam în fiecare zi, Voicu intra la el de să-i rupă tibiile, ieşea săracul Panţîru plin de sânge din antrenament! Dar ştiţi ce făcea? Se ridica, nu spunea nimic şi alerga şi mai repede şi mai mult de nici nu mai reuşeai să te ţii de el. Şi-a văzut de fotbal, a strâns din dinţi şi Dumnezeu l-a răsplătit! Se vede progresul de când a trecut la FCSB, a crescut în valoare, iar dacă va fi şi mai ordonat chiar nu văd de ce nu va juca şi la echipa naţională!”, a pus Gabriel Bosoi lucrurile la punct, dar a mai sesizat un aspect.

Nu se doreşte ceva serios”

Nici autorităţile locale şi judeţene parcă nu se implică suficient, nu avem un stadion decent. Am locuit în camerele de la stadion, se plimbau şobolanii prin ele, nu se vede că s-ar dori ceva serios pentru club”, a menţionat fundaşul care nu s-a lăsat de fotbal în Italia. „Aşa cum v-am spus şi când am plecat, joc pentru Lunano Calcio, o echipă de amatori, în campionatul judeţean. Ca nivel cred că am fi de prima jumătate a clasamentului din Liga a III-a din România, deşi toţi jucătorii muncesc câte 6, 8, chiar câte 10 ore pe zi şi ne antrenăm seara, în nocturnă. Am însă vreo doi colegi care cred că ar face faţă şi la CSM Poli! Am un mijlocaş stânga de 22 de ani care e ca Panţîru, aleargă enorm şi dai în el, dar nu cade. Pregătit corespunzător, cred că ar face faţă la Iaşi”, a precizat Gabi, care nu se arată tentat de o revenire la Iaşi: „N-aş veni, n-aş vrea să joc înaintea lui Onea, este tânăr şi merită încredere, dar pe stânga sigur aş avea loc. Mă simt foarte bine în Italia, sunt împreună cu toată familia, băieţelul creşte sub ochii mei şi ai soţiei mele, însă Iaşul va fi mereu a doua mea casă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *