Delegația care reprezintă România la ediția din acest an a Campionatelor Europene de judo pentru seniori a ajuns astăzi la Praga, însă printre membrii săi nu s-a numărat și ieșeanul Vlăduț Simionescu (categoria de greutate +100 kilograme), pregătit de antrenorul Costel Năftică la CS Politehnica Iași. Motivul absenței celui mai bun judoka român, ca și calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost legat de faptul că a fost declarat pozitiv la testarea efectuată vineri, cu cinci zile înainte de începerea competiției. „M-am prezentat la pregătirile lotului național la Oradea cu un test negativ efectuat la Iași, dar vineri am fost declarat pozitiv. Mi s-a spus să-mi fac imediat bagajul și să plec acasă. N-am avut de ales și m-am conformat, dar nu mi s-a părut deloc normal să fiu tratat în asemenea fel. M-am simțit gonit ca un câine! M-am pregătit la maximum ca să particip la Campionatele Europene și cred că puteau fi găsite soluții pentru a putea fi izolat și retestat”, ne-a declarat Simionescu.

El a ajuns sâmbătă la Iași și de atunci locuiește la Pensiunea „Coral”, mulțumindu-i proprietarului pentru condițiile de găzduire, iar luni a efectuat un nou test și de această dată a fost declarat negativ! „Nici nu cred că am fost infectat, probabil a fost o eroare la testul de vineri. Nu am deloc simptome, mă simt foarte bine. Voi mai efectua și miercuri un test și sper să iasă tot negativ pentru a mă putea întoarce acasă”, a adăugat Vlăduț.

Citește și: PRIMELE 30 DE MINUTE CU HONDA E: FĂT-FRUMOS SAU POATE ILEANA COSÂNZEANA!

Nu mai știu ce să cred, puteau fi găsite soluții pentru a fi izolat la Oradea. Vlăduț m-a sunat disperat vineri seara. Cred că dl. Florin Bercean, vicepreședintele Federației Române de Judo, cel care răspunde de problemele tehnice la lot, a hotărât soarta lui Vlăduț, dar a ajuns să hotărască de unul singur, nu prea se mai consultă cu nimeni… N-am reușit însă să vorbesc cu dl. Bercean pentru a-mi explica de ce l-a trimis imediat acasă pe Vlăduț”, ne-a spus Costel Năftică.

Florin Bercean ne-a explicat marți situația lui Vlăduț Simionescu, poziția d-sale fiind următoarea: „Îmi pare nespus de rău pentru că Simionescu n-a mai putut efectua deplasarea. S-a prezentat la Oradea cu un test negativ efectuat la Iași, dar nu trebuie uitate cazurile pozitive din sala de la Iași unde el s-a antrenat. A fost declarat pozitiv vineri și am decis să-l trimitem imediat acasă pentru că exista riscul să infecteze și pe alți sportivi sau membri ai staff-ului. Dacă un sportiv este infectat atunci este eliminat din concurs tot grupul din care face parte. Fiind pozitiv nici nu-l puteam îmbarca în mașină. Am aflat și eu marți că a fost negativ la testul de luni, dar, deși am încercat, n-am reușit să-l mai validăm pentru Europene. Condițiile de participare sunt drastice, era aproape imposibil să ajungă în timp util la Praga. Chiar aș fi vrut să-l văd luptând, având în vedere că a pierdut și Grand-Slam-ul de la Budapesta. Din ce l-am văzut eu la pregătire, cred că ar fi ocupat cel puțin locul 7 dacă nu cumva s-ar fi întors acasă chiar cu o medalie”, a adăugat Florin Bercean, iar ultimul cuvânt i-a aparținut lui Vlăduț Simionescu: „Am înțeles că aș fi putut pune în pericol și pe alți colegi de la lot, dar tot nu înțeleg modul în care am fost tratat. Mi-a fost pus în vedere să părăsesc Oradea de pe o oră pe alta și am fost trimis practic în ceață, neștiind unde mă voi putea izola. Consider că putea fi găsită o soluție pentru a fi izolat la Oradea. N-am mers la Budapesta acum trei săptămâni pentru că am fost răcit. Am crezut că poate m-am infectat în sală, dar m-am testat de două ori și de fiecare dată am fost negativ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *