Tudor Moșoi este campion național la judo Under 16, în timp ce Fabian Oncică a cucerit medalia de argint!

Tudor Moșoi (categoria de greutate 60 kg) este un alt judoka format de antrenoarea Ioana Babiuc la CSS „Unirea” Iași. Ea a promovat deja prima sa generație de sportivi la CS Politehnica Iași, cu vârfuri de lance Cosmin Bucătaru și Alexandru Panaite, se ocupă de pregătirea unui alt talent de excepție, Tudor Darie (Under 18), campion național la Under 23, dar iată că și Moșoi începe să culeagă tot mai des aprecierile specialiștilor. Medaliat cu bronz la Under 20 acum câteva săptămâni, Tudor s-a dovedit cel mai bun la Campionatul Național Under 16, desfășurat la Poiana Brașov, dar succesul său nu era chiar prea greu de anticipat, așa că a fost solicitat de CSM București să-i ofere o mână de ajutor în Campionatul Național Under 18 pe echipe.

„Încep să îl lansez și pe Tudor Moșoi pentru înalta performanță. Anul trecut a fost vicecampion la Under 16, iar luna viitoare va participa la Cupa Europeană pentru cadeți, de la București”, ne-a declarat Ioana Babiuc.

Însuși Vlăduț Simionescu a ținut să atragă atenția asupra lui Tudor Moșoi. „Bucătaru, Panaite și Darie sunt foarte buni, dar mai vine un copil foarte tare din urmă: Tudor Moșoi. Este foarte conștiincios, este foarte atent și la alimentație, este foarte bine pregătit și îi prevăd un viitor foarte frumos”, ne-a spus Simionescu.


La concursul din Poiana Brașov am remarcat revenirea antrenorului Florin Grosu, tot de la CSS „Unirea” Iași, cu un sportiv pe podium.

„Acum patru ani l-am scos campion național pe Toni Mandachi, după care am luat-o din nou de la zero cu copiii. La acest concurs, Fabian Oncică a devenit vicecampion național la 55 kilograme, în timp ce Ionuț Răducanu s-a clasat al cincilea la 66 kg, după ce în 2019 a fost campion la Under 12. A fost primul lor concurs după un an și jumătate, toți am mers ca prin ceață, inclusiv eu. Îmi pare rău de accidentarea lui Mario Rațe, care cu două săptămâni înainte de concurs a suferit o fractură de claviculă, el ar fi urcat sigur pe podium la categoria de greutate 46 kg”, ne-a declarat Florin Grosu.

Iașul are campion mondial: David Gavrilovici este campion mondial la gimnastică aerobică la nivel de seniori! De când așteaptă această performanță!

Ieșeanul Matei Onofrei este vicecampion național la tenis Under 16 după ce săptămâna trecută era sfertfinalist la Under 18!

Finală ieșeană la Campionatul Național de sabie pentru speranțe!

Sursa foto: CSS „Unirea” Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *