Un ieșean printre legende: „Este frustrant să tot fii întrebat cum de a fost posibil să ajungă Iașul într-o asemenea situație…”

Miodrag Belodedici și Ioan Andone au înființat Asociația „Liga Legendelor”, iar primul eveniment caritabil, destinat copiilor cu situații delicate, l-au organizat luni, pe Stadionul „Dinamo”, din București: „All Star Game – Team Andone vs. Team Belodedici”. Team Belodedici a mizat, printre alții, pe Trică, Moga, Aliuță, Neaga, M. Niculae și G. Bucur, în timp ce la Team Andone, pe lângă Prunea, Miriuță, Raț, D. Munteanu, Cernat, Rotariu, Iftodi, Marica și Bădoi l-am remarcat pe ieșeanul Marius Onofraș, team-managerul formației CSM Politehnica.

Partida s-a desfășurat pe parcursul a două reprize de câte patruzeci de minute și s-a încheiat la egalitate, 6-6. La pauză a fost 5-1 pentru Team Belodedici, iar Onofraș a jucat doar în actul secund. Întâlnirea a fost presărată cu multe momente de virtuozitate, printre ele la loc de cinste fiind așezată „foarfeca” lui Marius, de la doisprezece metri, însă portarul advers a reținut.

Ieșeanul a colaborat bine cu Cernat și Marica (căruia i-a oferit și o pasă de gol), ei fiind susținuți din benzi de Bădoi, respectiv Raț, iar partida a devenit echilibrată. Onofraș a înscris primul său gol, pentru 4-6, după o acțiune personală, în care a luat mingea de la mijlocul terenului și a driblat tot ce i-a stat în cale, iar de la marginea careului l-a executat pe portarul ce-i refuzase golul din acea superbă „foarfecă”.

Marius Onofraș a înscris și ultimul gol al disputei, fiind cel mai eficient fotbalist din trupa lui Andone, iar de partea cealaltă M. Niculae și-a trecut în cont o „triplă”.

„A fost ceva nobil din partea organizatorilor, a fost un eveniment special. A reprezentat o onoare pentru mine să particip la acest eveniment alături de atâtea nume sonore”, ne-a declarat Marius Onofraș.

Inevitabil, team-managerul a avut destule explicații de dat în privința ultimului sezon al formației ieșene ce a retrogradat în Liga a II-a. Florin Prunea, Dorinel Munteanu, Iosif Rotariu și Dorin Goian au fost printre cei care s-au interesat cel mai mult de gruparea din Copou.

„Foarte mulți jucători m-au întrebat de soarta noastră, unii poate din politețe, dar la destui dintre ei am remarcat că le părea rău de cele întâmplate, mai ales că oamenii din lumea fotbalului sunt la curent cu tot ce s-a întâmplat la clubul nostru. Situația noastră este foarte bine cunoscută exact cum s-a petrecut. Este frustrant să te întrebe toți cum de a fost posibil să se întâmple așa ceva, toți erau nedumeriți cum un oraș de talia Iașului poate să ajungă într-o astfel de situație. I-am simțit dezamăgiți. Pentru mine este foarte dureros, nici acum nu-mi vine să cred…”.

Parcă pentru a mai îndulci situația atât de amară a Iașului, Asociația „Liga Legendelor” intenționează să organizeze și în Copou un astfel de eveniment.

„Cel târziu în toamnă este foarte posibil ca și Iașul să se bucure de un meci între legende. Probabil vor fi pe teren și câteva glorii locale, nefiind deloc exclus ca în poartă să apară Ioan Câmpeanu sau Benone Dohot, iar pe teren să evolueze Adrian Cotan, Mihai Drăgoi sau Adrian Dobrea. E greu să mai fie adus pe teren Vasile Simionaș sau alte legende din acea generație, dar toți vor fi lângă noi în organizarea acestui eveniment care se va adresa tot copilașilor ce se confruntă cu situații dificile”, ne-a mai spus Marius Onofraș.

Vor să le calce pe urme: „Didi Premier Cup”: turneu de elită fără taxă de participare!

Vă va plăcea și: „Concord Iași Open” 2021, cel mai important turneu ATP din România, se pregătește să-și primească spectatorii!

Din judo: Tudor Moșoi este campion național la judo Under 16, în timp ce Fabian Oncică a cucerit medalia de argint!

Sursa foto: GSP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *