Ieșeanul Cezar Crețu a revenit pe teren după trei luni fără turnee și a ajuns la cea mai bună clasare din carieră!

După accidentarea care l-a ținut trei luni pe tușă, ieșeanul Cezar Crețu (20 de ani), pregătit de antrenorul Victor Hănescu, a revenit pe teren în prima jumătate a lunii mai, dar s-a oprit în al treilea tur de calificări, ultimul, la un challenger ITF de 15.000 de euro desfășurat în Antalya. A cedat cu 5-7, 1-6 la Valentin Vanță, cel care în primul tur pe tabloul principal a pierdut la un austriac mult mai bine clasat. 

Următoarea săptămână, Cezar era favorit nr. 7 în calificări la un turneu similar tot în Antalya și a câștigat toate cele trei partide pentru a ajunge pe tabloul principal. Ieșeanul care anul trecut a primit un wild-card pe tabloul principal la ediția inaugurală a „Concord Iași Open”, turneu cu statut ATP Challenger 100 (premii de 88.520 de euro), a trecut și de primul tur pe tabloul principal, impunându-se în fața unui estonian, dar în meciul următor s-a confruntat cu Benjamin Hassan (Germania, favorit 3, 26 de ani, 396 ATP) și a cedat cu 3-6, 5-7.

În ultima săptămână din mai, Cezar a jucat în calificări la challenger-ul ITF de 15.000 de euro de la București, unde a fost favorit nr. 6. A câștigat la pas toate cele trei meciuri, iar în primul tur pe tabloul principal l-a eliminat cu 6-2, 6-3 pe argentinianul Juan Pablo Paz (586 ATP). În turul al II-lea a dispus cu 4-6, 6-3, 6-3 de favoritul nr. 4, francezul Perchicot (501 ATP), calificându-se în sferturi, unde s-a întâlnit cu Pol Toledo (Spania, 554 ATP), cel care în primul meci îl eliminase pe M. Jecan (510 ATP), favoritul nr. 6. După un prim set foarte echilibrat, pe care Cezar l-a pierdut în tie-break, în cel de-al doilea ieșeanul n-a mai reușit nici un ghem, iar spaniolul a trecut în semifinale și de favoritul nr. 1, Ignatiuk (Belarus, 352 ATP).

„În turneul de la București am reușit să îmi ridic mult nivelul de joc, după o perioadă dificilă pentru mine. Mă bucur că am reușit să câștig cinci meciuri și să înving și jucători mai bine clasați decât mine. După cele trei luni petrecute fără turnee și antrenamente, din februarie până în mai, acum sunt 100% din punct de vedere fizic și asta contează cel mai mult”, ne-a declarat Cezar Crețu.

În urma rezultatului de la București, Cezar a urcat pe locul 809 în clasamentul ATP, cea mai bună clasare din carieră.

Un alt sfert de finală la București l-au disputat două „wild-card”-uri la „Concord Iași Open” 2020. Dragoș Mădăraș (wild-card în calificări, 580 ATP) și Nicholas Ionel (wild-card pe tabloul principal la Iași, 535 ATP, favorit nr. 7 la București), primul impunându-se cu 6-3, 6-0 și cucerind ulterior trofeul pus în joc după 2-6, 6-3, 6-2 în finala cu spaniolul Toledo.

Tot în ultima săptămână din mai, Filip Jianu (20 de ani, 349 ATP), wild-card anul trecut la Iași pe tabloul principal, a participat la turneul de la Oeiras (31.440 de euro), în Portugalia, unde, venit din calificări, a jucat în sferturi și a fost eliminat cu un dublu 6-4 de portughezul Nuno Borges (272 ATP).

Cine primește primul wild-card la ediția a II-a a „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România!

Ieșeanul Matei Onofrei este vicecampion național la tenis Under 16 după ce săptămâna trecută era sfertfinalist la Under 18!

Ieșeanul Radu Paisvant, semifinalist și sfertfinalist la un turneu cu cinci din primii zece jucători ai Europei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *