Campionatul Mondial de judo a consfințit ce deja știam: Vlăduț Simionescu este calificat, direct, la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Anunțul oficial este așteptat luni!

Campionatul Mondial de judo pentru seniori de la Budapesta a adus sâmbătă confirmarea că Vlăduț Simionescu (31 de ani), pregătit la CS POLITEHNICA IAȘI de antrenorul Costel Năftică, a obținut calificarea, directă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Lipsește doar anunțul oficial, care probabil va fi făcut luni!

Poziția ocupată în clasamentul general mondial al categoriei de greutate +100 kilograme l-a plasat mereu pe valorosul judoka ieșean pe un loc eligibil pentru Tokyo, în dreptul său apărând „Q” (Qualified). Ultima competiție la care s-ar mai fi putut schimba ceva a fost Campionatul Mondial de la Budapesta, însă ar fi fost nevoie de surprize de mari proporții pentru ca Vlăduț să nu obțină calificarea directă (primii 18 din clasamentul mondial, cu mențiunea că o țară poate trimite doar pe cel mai bun judoka al său).

Simionescu s-a confruntat în primul tur la Mondiale cu ucraineanul Yakiv Khammo (26 de ani), locul 12 în ierarhia mondială, clasat pe 3 la Masters-ul de la Doha, în ianuarie. A deținut inițiativa în prima parte a disputei, dar Khammo a reușit să-l surprindă și să obțină victoria.

„Mi-am dorit foarte mult un rezultat bun la Mondiale. Calificarea la Jocurile Olimpice nu o puteam rata, dar mi-am dorit să ajung în blocul final. Simțeam că pot mai mult. Am dominat lupta în primele minute, Khammo a și fost penalizat pentru poziție defensivă, dar m-a prins într-o fixare și l-am răsturnat prea târziu. O secundă sau două în plus și aș fi ieșit din fixare. Ucraineanul este însă într-o formă foarte bună. Următorul meci l-a câștigat după douăzeci de secunde, în cap de grupă, cu brazilianul Silva, a pierdut în Golden Score, iar în recalificări s-a impus după câteva secunde!”, a declarat Vlăduț Simionescu pe pagina oficială a CS Politehnica Iași pe Facebook.

De acum înainte totul se îndreaptă către Tokyo.

„Mai este puțin timp până la Jocurile Olimpice și trebuie să mă focusez 100%. Sunt mulțumit pentru că din punct de vedere fizic am fost foarte bine pregătit, însă nu și mental și cred că aici trebuie să lucrez mai mult în următoarea perioadă. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine până acum, voi avea nevoie de sprijinul vostru și în săptămânile care ne mai despart de competiția supremă”, a mai spus Vlăduț Simionescu pe pagina grupării ieșene.

Concursul de judo de la Tokyo este programat între 24 și 31 iulie.

Din tenis: O lună până la „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România! Cum arată Baza Ciric, dar mai ales lista de înscrieri ce cuprinde un nume uriaș!

Și din box ceva: Pugilistul ieșean Ionuț Roman a cucerit Cupa României și a urcat pe podium în Serbia!

Dar și din rugby: Accidentările au lovit în plin echipa națională feminină de rugby VII a României în confruntarea cu elita Europei! Victorie cu Germania și echilibru în meciul cu Scoția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *