Marius Copil trebuie să-l răzbune pe ieșeanul Cezar Crețu! Trei români au trecut de primul tur de simplu la „Concord Iași Open” 2021

Filip Jianu

Marți a fost o zi infernală la Baza Ciric, cu douăsprezece meciuri de simplu care au încheiat turul I și primele două din concursul de dublu. A fost ziua în care au debutat la „Concord Iași Open” 2021 cei mai buni dintre români, precum și favoritul nr. 1 al concursului cu statut ATP Challenger 100 și dotat cu premii de 88.520 de euro.

Ziua a fost deschisă de Filip Jianu (19 ani, 324 ATP), al doilea român din ierarhia mondială, și Dan Tomescu (22 de ani, 840 ATP), jucător ajuns cu noroc în calificări, dar care și-a jucat bine șansa și a câștigat cele două partide care l-au propulsat pe tabloul principal. Jianu a reușit break-ul în primul set la 3-3, apoi s-a distanțat la 5-3, dar Tomescu a refăcut din diferență, 5-4, și chiar a avut o șansă de break în ghemul în care Jianu a comis primele sale două duble greșeli, dar a irosit-o. Jocul a curs în favoarea lui Jianu, care s-a calificat în turul al II-lea după două seturi: 6-4, 6-3.

După acest meci, pe terenul 1 a intrat favoritul nr. 1, francezul Hugo Gaston (20 de ani, 165 ATP), care a dispus cu 6-1, 3-6, 6-1 de bosniacul Nerman Fatic (26 de ani, 326 ATP), partidă urmată de cea în care protagoniști au fost ieșeanul Cezar Crețu (20 de ani, 790 ATP), pregătit de antrenorul Victor Hănescu, și croatul Duje Ajdukovic (20 de ani, 281 ATP).

La 0-1, Crețu a salvat patru mingi de break, dar a comis o dublă greșeală și a trimis ghemul în contul adversarului, 0-2, iar la prima pauză era 0-3. A doua oară la serviciu, Cezar a început ghemul de la 0-40, a salvat alte trei mingi de break, dar la prima sa minge de ghem a comis dublă greșeală! Pe a doua însă a valorificat-o și a punctat și el pe tabelă. La 1-3, Crețu a condus cu 40-0 pe serviciul adversarului, dar a pierdut următoarele cinci mingi și s-a făcut 1-4! A fost și 2-4, dar tot a avut o minge de break salvată, iar fiecare jucător și-a valorificat serviciul până când primul set a ajuns în contul croatului.

Cezar a început actul secund cu un ghem pe propriul serviciu, s-a menținut la conducere după ce a mai salvat câteva mingi de break, ajungând la 11 de la începutul meciului când tabela îi era favorabilă cu 2-1. A treia oară n-a mai fost cu noroc, iar croatul a reușit break-ul pentru a conduce cu 3-2, doar el reușind să mai puncteze până la finalul disputei ce a durat o oră și jumătate, dispută în care Crețu n-a reușit niciun as, dar a comis opt duble greșeli, și a reușit mai puține puncte pe primul său serviciu decât croatul pe al doilea serviciu, dispută în care a părut că mai degrabă s-ar fi menajat pentru meciul de dublu pe care trebuia să-l susțină tot marți!

Ajdukovic s-a impus cu 6-3, 6-2 și a avansat pe tabloul principal, iar în turul al doilea se va confrunta cu Marius Copil (30 de ani, 224 ATP), favoritul nr. 6, care a dispus cu 3-6, 6-3, 6-2 de bulgarul Alexandar Lazarov (23 de ani, 534 ATP), venit din calificări, în meciul ce a urmat marți pe terenul 1.

Așadar, trei din cei șase români prezenți pe tabloul principal de simplu s-au calificat în turul al II-lea, dar numai unul dintre ei va evolua miercuri, zi în care sunt programate șase meciuri de dublu, pentru a fi încheiat turul I, și jumătate din jocurile contând pentru turul secund la simplu. Nicholas Ionel (18 ani, 524 ATP) se va confrunta așadar miercuri, în al treilea joc de pe terenul 1, cu bulgarul Dimitar Kuzmanov (27 de ani, 238 ATP), favoritul nr. 8.

Filip Jianu se va confrunta cu italianul Riccardo Bonadio (27 de ani, 278 ATP), care a furnizat surpriza zilei de marți după ce l-a eliminat cu 7-6 (5), 6-3 pe favoritul nr. 2, francezul Enzo Couacaud (26 de ani, 174 ATP), dar atât Filip, cât și Marius Copil vor juca joi.

Tot de la „Concord Iași Open” 2021: Primul tur al calificărilor la „Concord Iași Open” 2021, ploaia a oprit ultimul meci! Cum arată programul de luni, când îi vom vedea la lucru pe ieșeanul Crețu, pe Copil și Jianu, dar și pe favoritul nr. 1!

Premieră absolută la „Concord Iași Open”: Seara campionilor, seara valorilor!

Andrei Pavel dezvăluie la Iași soluția revigorării tenisului masculin românesc!

Sursa foto: „Concord Iași Open”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *