Succes neconvingător în fața unei adversare care a reluat de câteva zile pregătirile! CSM Politehnica Iași – Știința Miroslava 2-1 (1-1)

Antrenorul Costel Enache a operat câteva modificări în formula de start a meciului amical cu Știința Miroslava, desfășurat astăzi pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, după ce sâmbătă echipa sa a pierdut, cu 0-3, în deplasare, cu Ceahlăul Piatra Neamț, ambele adversare amintite provenind din Liga a III-a.

Axinte (care a semnat după meci un nou contract cu CSM Poli Iași) i-a luat locul lui Brânză în poartă, mijlocașul central Târșa a fost testat stoper alături de Cană, iar Stoenac și Pop au revenit printre titulari în disputa cu o formație care abia de câteva zile a reluat pregătirile și a fost părăsită cam de tot ce avea mai bun campionatul trecut.

CSM Poli a început în forță, cu o pasă ideală a lui Pușcaș pentru Istrate, dar atacantul împrumutat de la FCSB a continuat seria evoluțiilor palide și a șutat de la 10 metri în portarul Daniliuc. Stoenac a fost faultat în careul advers, iar F. Cristea a deschis scorul în minutul 7 din penalty. Formația ieșeană și-a continuat dominarea, dar Daniliuc a prins o zi bună și a fost pe fază la șuturile lui Pop și Stoenac, în timp ce F. Cristea a încercat să plaseze cu stângul, de la 18 metri, dar peste poartă.

Știința n-a stat doar în propria jumătate, iar spre finalul primei reprize Mocanu a trimis cu capul o boltă de la marginea careului, dar Axinte a respins de sub transversală. Avertismentul n-a prea fost însă băgat în seamă. În minutul 45, I. Popescu a recepționat o minge lungă, a trecut de Stan și nici Cană nu l-a putut împiedica să șuteze plasat pentru 1-1.

Formația oaspete putea prelua conducerea în minutul 49, când Brânză a respins lovitura liberă executată de I. Munteanu, iar Pușcaș a reluat pe lângă poartă din careul mic în urma unei excelente incursiuni pe dreapta a lui Aftanache. Același mijlocaș a creat panică și câteva minute mai târziu, acțiunea de atac a fost mutată pe stânga, de unde Stan a centrat bine, iar Zaharia a plonjat și a înscris imparabil cu capul de la 5 metri.

Schimbările operate în cele două formații n-au mai adus nimic notabil în joc, CSM Poli Iași bifând un nou succes neconvingător.

„În prima repriză am folosit grupul pe care mă bazez în acest campionat. Suntem pe drumul cel bun. Văd ușoare îmbunătățiri la dinamica de joc, la organizare, chiar și din punct de vedere fizic. Am văzut dorință, implicare, aici vreau să ajung cu acest grup. Deocamdată nu putem face un joc spectaculos, dar bazându-mă pe calitățile psihice, umane sper să fim eficienți în joc”, a declarat după meci Costel Enache.

CSM Poli a evoluat în următoarea componență: Axinte (’46 Brânză) – Onea (căpitan în prima repriză), Târșa, Cană (’46 Plămadă; a preluat banderola de căpitan), Stan (’70 Purcariu) – Pușcaș (’60 Ungurenașu), F. Cristea (’70 Moisă) – Serediuc (’46 Aftanache), Stoenac (’54 Bogdan, 20 de ani, venit în probe), Pop (’46 Pelivan; ’60 Iurașcu) – Istrate (’46 Zaharia). 

Antrenorul Cristi Popovici a mizat la Știința Miroslava pe următorii jucători: Daniliuc – Martinescu, Alexandru, Benchea, B. Balint, I. Popescu, Bordeanu, Asofiei, Unghianu, I. Munteanu și Mocanu (au mai intrat Butnaru, Ojică, Onofrei, Lăcătușu, V. Vlădeanu – folosit stoper, Costin, Sinescu, Burghele, Corobuță și Baciu).

Partida a fost arbitrată de Vlad Baban – Ana Pușcașu și George Macovei.

Sâmbătă, CSM Poli Iași va juca un nou meci amical, în deplasare, cu Sepsi, iar miercurea viitoare este anunțată o partidă de verificare cu Dacia Chișinău.

Sursa foto: CSM Politehnica Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *