Duș rece venit la timp! Ceahlăul Piatra Neamț – CSM Politehnica Iași 3-0 (1-0)

Trupa lui Costel Enache a susținut sâmbătă primul meci amical în deplasare, adversară fiindu-i Ceahlăul Piatra Neamț (cu atacantul ieșean Sabin Moldovan în componență), din Liga a III-a. Antrenorul de la CSM Poli a operat două modificări față de garnitura cu care miercuri o învingea în Copou, cu 1-0 (gol Pușcaș, în minutul 86), pe Hușana Huși, tot din Liga a III-a: Pușcaș i-a luat locul lui Stoenac, menajat din cauza unei accidentări ușoare, iar Brânză a fost titular în poartă în locul lui Axinte.

O ușoară modificare a apărut în sistemul de joc, Târșa evoluând ceva mai avansat ca de obicei, cam pe aceeași linie cu Pușcaș, dar și F. Cristea a jucat destul de avansat, poziție din care însă nu a fost prea eficient. Socotelile ieșene au cam fost încurcate și de golul încasat repede, în minutul 11, când Vâlea l-a evitat ușor pe Plămadă și a șutat destul de moale de la 18 metri, dar plasat, în diagonală, iar Brânză a avut și el partea sa de vină!

Istrate a continuat prestația modestă din meciul cu Hușana și a reluat slab de la 12 metri în minutul 26, pentru ca patru minute mai târziu Brânză să respingă de sub transversală o lovitură liberă de la 23 metri. Istrate a și fost înlocuit cu Kaccori, dar nici el n-a fost mai inspirat, deoarece în minutul 44, la un corner executat de F. Cristea, a trimis de la 6 metri peste poartă!

Repriza a doua a adus o modificare majoră la CSM Poli Iași. Enache a scos un mijlocaș central, Pușcaș, și l-a trimis pe Zaharia să joace atacant lângă Kaccori. F. Cristea a coborât în preajma lui Târșa și din acea poziție a început să se simtă mult mai în largul său.

La trei minute însă de la reluare, Ceahlăul a obținut o lovitură liberă de la 18 metri în urma unui fault îndelung contestat de Plămadă, iar Ștefănescu (mijlocașul care a jucat și la Iași acum câțiva ani) a executat plasat, pe jos, în stânga lui Axinte, pentru 2-0!

F. Cristea a ieșit la rampă în minutul 52, cu o angajare pentru Zaharia, iar atacantul a șutat din alergare de la 16 metri, dar mingea a fost respinsă în corner.

Dominarea ieșeană era evidentă, iar în minutul 60 o centrare bună a lui Serediuc a fost reluată cu capul de Zaharia, portarul advers a respins în față, dar Kaccori n-a putu relua în plasă din careul mic! F. Cristea a coordonat bine jocul echipei sale și n-a părăsit terenul înainte de a executa în bară o lovitură liberă de la 22 de metri!

Și Plămadă a executat bine o lovitură liberă obținută de Timiș (mijlocaș central venit în probe de la FCSB, intrat în locul lui F. Cristea), dar balonul a trecut puțin pe lângă poartă, însă în minutul 81 am asistat la un „recital” Aftanache pe dreapta, în care s-a distrat cu adversarii veniți să-l deposedeze la colțul terenului, dar i-a driblat pe toți, a intrat decis în careu și a centrat ideal, dar Kaccori a șutat de la 6 metri în portar!

Ungurenașu (17 ani) a fost folosit fundaș dreapta după ce în ultimele două amicale a atras atenția ca stoper, și a trimis în minutul 84 o diagonală superbă, preluarea lui Zaharia cu pieptul a fost la același nivel și a depășit un adversar, dar puțin cam lungă, așa că i-a rămas doar să înțepe balonul, care a trecut pe lângă poartă.

O degajare a portarului de la Ceahlăul, echipă aflată la prima verificare a verii, l-a găsit în minutul 85 pe Daniliuc (intrat în minutul 59 în locul lui Cană, este un stoper venit în probe, se spune că a efectuat junioratul în Austria) sărind pe sub minge, balonul a ajuns la Istrate al lor, iar șutul acestuia din centrul careului a fost atenuat de Ungurenașu, iar mingea s-a scurs încet în plasă, parcă surprinzându-l pe Axinte.

La 3-0 am consemnat și ultima zvâcnire ieșeană, când Gherasim a șutat în transversală în minutul 89, scorul fiind destul de sever față de desfășurarea ostilităților, însă poate era nevoie de acest duș rece cu trei săptămâni înainte de debutul Ligii a II-a.

CSM Poli Iași a folosit următorii jucători: Brânză (’46 Axinte) – Onea, Plămadă, Cană, Stan – Pușcaș (’46 Zaharia), Târșa – Serediuc, F. Cristea, Pelivan (’30 Pop) – Istrate (’35 Kaccori). Pentru CSM Poli au mai jucat în repriza a doua Aftanache, Ungurenașu, Daniliuc, Purcariu, Moisă, Timiș, Iurașcu și Gherasim.

Trupa lui Enache va reveni în Copou pentru următorul meci de verificare, programat miercuri, cu Știința Miroslava, formație tot din Liga a III-a.

Vă va plăcea: Costel Enache are ochi pentru talentul lui Alexandru Aftanache! Juca la 15 ani în Liga a IV-a la Deleni, dar a ajuns la echipa Under 19 din Copou abia la 18 ani! Ce salariu i s-a propus în 2020 pentru a juca la CSM Poli Iași!

Duminică începe cel mai important turneu ATP din România! Andrei Pavel dezvăluie la Iași soluția revigorării tenisului masculin românesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *