Primul tur al calificărilor la „Concord Iași Open” 2021, ploaia a oprit ultimul meci! Cum arată programul de luni, când îi vom vedea la lucru pe ieșeanul Crețu, pe Copil și Jianu, dar și pe favoritul nr. 1!

Luni încep meciurile de pe tabloul principal de simplu la „Concord Iași Open” 2021, turneu cu statut ATP Challenger 100, în continuare cel mai important turneu ATP din România, dar duminică poate fi considerată o zi plină, cu calificări și atractive meciuri demonstrative.

Cele opt partide din primul tur al calificărilor, în care s-au prezentat și cinci jucători români, s-au terminat destul de repede la Baza Ciric. Pe terenul 1 a intrat mai întâi Alexandru Coman (16 ani împliniți în ianuarie), posesorul unui wild-card pentru că a câștigat Naționalele Under 18, dar a avut ghinionul să se confrunte cu favoritul nr. 1, Uladzimir Ignatik (30 de ani, 375 ATP). Experiența lui Ignatik și-a spus din plin cuvântul, el impunându-se cu 6-1, 6-3.

În meciul următor a evoluat ieșeanul Matei Onofrei (va împlini 16 ani în noiembrie, a primit wild-card sâmbătă), pregătit la Tenis Club Coreco de antrenoarea Carmen Țibuleac. Și Matei a avut destul ghinion, adversarul său fiind columbianul Alejandro Gonzales (32 de ani, 461 ATP), care acum șapte ani atinsese locul 70 ATP. Onofrei a început bine meciul, returnând bine și trimițând cu reverul mingi razante cu fileul, care l-au cam scos din ritm pe adversar. Matei chiar a condus jocul, dar tot el, prin greșelile pe care le-a comis pentru că a intrat în capcanele întinse de Gonzales, a punctat și-n contul adversarului, iar ghemurile s-au adunat cu spor în dreptul columbianului care a câștigat meciul cu 6-0, 6-1.

Prima victorie românească pe terenul 1 a venit de la Dan Tomescu (22 de ani, 807 ATP), cel care a dispus cu 6-3, 6-4 de francezul Matthieu Perchicot (28 de ani, 510 ATP), dar și de pe terenul 2 am avut vești bune după prima partidă, în care Vlad Dancu (22 de ani, 1009 ATP) s-a revanșat pentru primirea wild-card-ului în calificări prin victoria obținută cu 6-3, 7-6 (3) în fața francezului Matteo Martineau (22 de ani, 383 ATP), cel care la ediția de anul trecut a „Concord Iași Open” reușea să treacă de calificări, dar era eliminat în primul tur de finalistul Mathias Bourgue. Tot pe terenul 2, Alexandru Jecan (33 de ani, 517 ATP) a fost învins cu 4-6, 0-6 de cehul David Poljak (25 de ani, 397 ATP).

Dacă vor permite condițiile meteo, tenisul-spectacol va fi în elementul său la meciul demonstrativ programat astăzi, de la ora 18:00, între Andrei Pavel/Victor Hănescu și Adrian Ungur/Marius Copil, însă Pavel, directorul „Concord Iași Open” 2021, va rămâne și după această partidă pe teren, organizatorii propunând, în premieră, o dispută de dublu la care au fost invitați să participe trei reprezentanți marcanți ai comunității locale, care joacă la un nivel bun pentru amatori. Pentru ediția de anul acesta au fost selectați reputatul oftalmolog prof. dr. Dorin Chiseliță, prof. dr. Adrian Iftene, decanul Facultății de Informatică din cadrul Universității „Al. I. Cuza” Iași, și dr. ing. Mihail Doruș, directorul general Apavital.

După încărcata și atractiva zi de duminică, luni pornește la drum tabloul principal de simplu, dar tot luni vom ști și numele celor patru jucători proveniți din calificări. Tomescu și Dancu vor trebui să câștige meciurile pe care le vor susține cu rusul Bogdan Bobrov (23 de ani, 445 ATP), de la ora 11:00, pe Terenul 5, respectiv Poljak, tot de la 11:00, dar pe Terenul 2, pentru a avansa pe tabloul principal, unde, pe Terenul 1, va debuta Ștefan Paloși (21 de ani, wild-card) în al doilea meci al zilei, în compania italianului Matteo Donati (26 de ani, 923 ATP). După această dispută, tot pe terenul 1, va intra Nicholas Ionel (18 ani, 523 ATP, wild-card) în compania spaniolului Nikolas Sanchez Izquierdo (22 de ani, 356 ATP).

După meciul lui Dancu, pe Terenul 2 vor evolua francezul Alexandre Muller (24 de ani, 199 ATP, favoritul nr. 3 anul acesta după ce al ediția trecută pierdea în primul tur la celebrul Pablo Andujar) cu bulgarul Adrian Andreev (20 de ani, 339 ATP), meci urmat de Maxime Janvier (24 de ani, Franța, 232 ATP, favorit nr. 7) – Elliot Benchetrit (22 de ani, Maroc, 290 ATP), în timp ce în ultimul meci de pe Terenul 5 se vor confrunta brazilianul Felipe Meligeni Rodriguez Alves (23 de ani, 221 ATP, anul trecut venise din calificări și trecuse de Enzo Couacaud și Francisco Cerundolo înainte de a fi eliminat în sferturi de Andujar), favorit nr. 4, și olandezul Igor Sijsling (33 de ani, 304 ATP).

Precizăm că abia marți îi vom putea vedea la lucru la simplu pe ieșeanul Cezar Crețu (20 de ani, se va confrunta cu croatul Duje Ajdukovic – 20 de ani, 281 ATP), pe Marius Copil, prima rachetă a României, pe Filip Jianu (19 ani), cel mai bun tânăr jucător român, al doilea clasat după Copil în ierarhia ATP (locul 324), amândoi urmând să se confrunte cu jucători veniți din calificări, precum și pe favoritul nr. 1, francezul Hugo Gaston (20 de ani, 162 ATP), cel care a avut doar cuvinte de laudă despre organizarea și calitatea terenurilor de la Baza Ciric a Primăriei Iași după ce sâmbătă se antrenase în compania lui Jianu.

Din fotbal: Duș rece venit la timp! Ceahlăul Piatra Neamț – CSM Politehnica Iași 3-0 (1-0)

Și tot din fotbal: Costel Enache are ochi pentru talentul lui Alexandru Aftanache! Juca la 15 ani în Liga a IV-a la Deleni, dar a ajuns la echipa Under 19 din Copou abia la 18 ani! Ce salariu i s-a propus în 2020 pentru a juca la CSM Poli Iași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *