Costel Enache are ochi pentru talentul lui Alexandru Aftanache! Juca la 15 ani în Liga a IV-a la Deleni, dar a ajuns la echipa Under 19 din Copou abia la 18 ani! Ce salariu i s-a propus în 2020 pentru a juca la CSM Poli Iași!

Alexandru Aftanache a ajuns la Academia CSM Politehnica Iași abia la 18 ani! Originar din Deleni, juca la formația locală din Liga a IV-a de la 15 ani, dar nimeni nu l-a văzut mai repede! Antrenorul său, Florin Alman, l-a recomandat la echipa Under 19 pe care Adrian Kerezsy o preluase de la Adrian Dobrea, iar fostul „secund” de la echipa mare din Copou a vorbit la superlativ despre calitățile lui Aftanache.

„Am un jucător extrem de talentat, doar că abia acum face fotbal organizat. Va avea de recuperat, dar la cât talent are eu îl văd devenind un fotbalist bun”, ne spunea Adrian Kerezsy, dar Alex a apucat să joace pentru formația Under 19 doar vreo jumătate de an.

Pandemia a întrerupt competiția, iar în vara trecută i-a fost propus un contract la echipa mare, talentul său fiind indiscutabil, ca și posibilitatea de a progresa repede. A refuzat însă angajamentul, iar Alex ne explică motivele: „Mi s-a propus ca în primul an de contract să primesc 1.000 de lei lunar, însă eu, fiind elev la Liceul Tehnologic Hârlău, mai mult cheltuiam cu naveta pe care o făceam zilnic! Dimineața, la ora 6:00, plecam de la Deleni, mergeam la Hârlău la școală, apoi veneam la Iași la antrenament după-amiază, iar seara mă întorceam acasă, la Deleni, unde ajungeam pe la ora 22:00”.

A susținut cu succes probe de joc vara trecută la Gaz Metan Mediaș, unde a stat două săptămâni, și spune că i s-a oferit un loc în lotul echipei a doua, din Liga a III-a. De ce n-a rămas la Mediaș ne spune tot Alex: „M-a sunat domnul Alman și m-a sfătuit să vin acasă să termin măcar douăsprezece clase”.

Alexandru Aftanache a terminat anul acesta liceul, dar nu s-a prezentat la examenul de bacalaureat. „Degeaba mă prezentam, nu l-aș fi luat. Mă voi prezenta când voi considera că sunt bine pregătit”.

S-a prezentat însă la trialul organizat de Costel Enache acum două săptămâni, iar talentul său nu putea să nu iasă în evidență, chiar dacă în ultimul an Alex nu s-a pregătit mai deloc! Antrenorul de la CSM Poli Iași l-a chemat la antrenamente, Aftanache a atras atenția în toate cele trei meciuri de verificare susținute până acum și acesta ar putea fi doar începutul unei povești încântătoare, cu un fotbalist care până la 18 ani nu s-a pregătit organizat și al cărui talent uriaș n-a prea fost de nimeni băgat în seamă până la aproape 20 de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *