Apărare de Liga 1 în Copou!

Surpriză plăcută astăzi în formula de start a CSM Politehnica Iași în primul meci amical al verii susținut pe terenul II în compania formației Under 19 din cadrul propriei Academii, formație pregătită de antrenorul Adrian Kerezsy. Lângă Fl. Plămadă în centrul apărării a jucat Robert Hodorogea (26 de ani, 1,85 metri înălțime), de la FC Viitorul, fost internațional de tineret.

„Am avut o accidentare din cauza căreia a trebuit să stau pe tușă aproape un an. Am fost și împrumutat la FC Voluntari, am jucat și în Liga a III-a, dar sunt gata s-o iau de la capăt cu și mai multă ambiție. Mai am de trecut câteva teste medicale (n.r. – în aceeași situație se află și Stoenac) și dacă totul va fi în regulă voi semna la Iași”, ne-a declarat după meci Robert Hodorogea.

La peste 30 de grade Celsius la nivelul terenului, în timp ce „bruma” de spectatori căuta umbra de sub teii înfloriți, antrenorul Costel Enache l-a trimis pe Brânză în poartă, iar fundași laterali au fost Onea, respectiv Budeanu (18 ani), un jucător obișnuit să evolueze mijlocaș stânga. Târșa a dat siguranță în fața liniei de fundași, iar F. Cristea și Marian Stoenac (de la FC Universitatea Craiova), cel care a deschis scorul din lovitură liberă și a arătat destulă dexteritate în manevrarea balonului, au fost încadrați de Demian (basarabean „școlit” în Italia) și italianul Rizzi (de la Mezzolara) în spatele altui italian, Kaccori (Arzachena). Italienii au arătat disponibilitate la efort, dar când au avut de finalizat au rămas datori!

În schimb, după înlocuirile efectuate, atacantul Andrei Istrate (de la FCSB II, clubul bucureștean se pare că are unele condiții pentru a fi de acord cu împrumutul jucătorului la Iași) a arătat multă poftă de joc și a înscris celelalte două goluri ale amicalului încheiat cu 3-0 în favoarea echipei care la sfârșitul lunii va începe campionatul Ligii a II-a.

A doua formulă de echipă a CSM Poli a arătat astfel: Axinte – Dumea, Cojocaru (basarabean de 21 de ani), Saizu, Purcariu – Moisă – Aftanache, Antonio Agafiței (Ceahlăul Piatra Neamț), Zaharia, Daniel Hetea (Arieșul Turda) – Andrei Istrate (FCSB). Au mai jucat: Alex Crap (Ceahlăul), Ungurenașu și Ionuț Pop (Academia Luceafărul „U” Cluj, jucător de 18 ani care a petrecut doi ani în Spania, la Taragona).

Alexandru Stan este tot mai aproape de CSM Poli!

Spre sfârșitul meciului amical a apărut la teren Alexandru Stan (32 de ani), fostul campion cu Astra Giurgiu, care după ce s-a transferat la FCSB a început să intre într-un con de umbră. Fiind unul dintre motoarele lui Șumudică la cucerirea titlului, Stan era jucătorul de netrecut pe banda stângă și cu un consistent aport ofensiv, mai pe scurt un fotbalist pe care orice antrenor și-l dorește. Costel Enache și-l dorește la CSM Poli, iar Stan a menționat că nu este chiar departe de a semna contractul.

„Am fost și accidentat, am ajuns să joc în Liga a III-a, la FCSB II, nu mi-a fost deloc ușor. Întotdeauna mi-a plăcut să joc la Iași și mai tot timpul am avut meciuri dificile în Copou. Iașul merită să aibă echipă în Liga 1, vom încerca să promovăm. Mi-am adus și familia la Iași, asta demonstrează că vreau să rămân. Mai avem însă câteva detalii de pus la punct”, ne-a declarat Stan, căruia astăzi îi expiră contractul cu FCSB, iar de joi va începe probabil antrenamentele sub comanda lui Costel Enache.

Staff tehnic aproape complet

Următorul meci de verificare pentru CSM Poli este programat sâmbătă, de la ora 11:00, în compania juniorilor de la LPS Iași, pregătiți de prof. Dorel Stafie, care a asistat la a doua parte a jocului de ieri.

Începând de astăzi, staff-ul lui Enache a fost completat cu antrenorul secund Adrian Senin, care i se alătură celuilalt „secund”, Cristi Ungureanu, și preparatorului fizic italian Alessandro Cittadino. Rămâne de stabilit doar antrenorul de portari, deși Benone Dohot are încă doi ani de contract și ar trebui să rămână prima opțiune pentru amintitul post.

Se apropie cel mai important turneu ATP din România: Ieșeanul Cezar Crețu primește din nou wild-card la „Concord Iași Open”! Cui au fost atribuite celelalte două invitații pe tabloul principal de simplu!

Lista de înscrieri în calificări la „Concord Iași Open” 2021 a fost închisă!

Ieșenii pot aplica pentru invitații la „Concord Iași Open” 2021! Tribunele la Baza Ciric pentru cel mai important turneu ATP din România au fost finalizate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *