Revenire spectaculoasă în sportul ieșean la împlinirea a 20 de ani de când Penicilina Iași cucerea Cupa României! Verișoara internaționalului ieșean Alexandru Crețu adoră să lucreze cu copiii!

Performanțele ieșene la sporturile de echipă de mare tradiție la Iași s-au blocat parcă în jurul anul 2000! Sigur, nu sunt deloc de neglijat titlurile de campioană națională cucerite de CS Politehnica Iași la rugby VII, la feminin, sau medalia de bronz, tot la rugby VII, la masculin, dar parcă altă rezonanță au avut medaliile de bronz ale formației masculine de baschet Politehnica Moldrom Iași, în 1998, și ale echipei de rugby Politehnica Nena Iași, în 2000, precum și Cupa României cucerită de Penicilina Iași în anul 2001.

Iată că s-au împlinit 20 de ani de când trupa regretatului Nicu Roibescu se impunea în finala câștigată la București în compania rivalei Știința Bacău. Printre voleibalistele care au cucerit trofeul s-a numărat și LAURA DULCIANU, una din cele mai îndrăgite jucătoare ale Iașului, cea care de trei săptămâni a revenit acasă după 16 ani petrecuți în Italia!

Începând de luni, fostul nr. 7 al Penicilinei Iași a demarat oficial activitatea la ACS Inter Iași, clubul fratelui său Silviu și al verișorului său Alexandru Crețu, fostul fotbalist al CSM Politehnica Iași, în prezent la CS Universitatea Craiova. Continuă să facă la Iași ce a făcut în Italia, să lucreze cu copiii!

„Cel mai mult îmi place să lucrez cu copiii, nu cu jucătoare gata formate. Ador copiii! Deocamdată sunt la început de drum la Iași, lucrez acolo unde am găsit săli disponibile. La Ciurea am cinci fetițe, dintre care două sunt nepoțelele mele, iar la Tomești deocamdată n-am pe nimeni… Știu bine cum să lucrez cu copiii, mi-am făcut mâna în Italia și am avut performanțe răsunătoare acolo”, ne-a declarat Laura Dulcianu.

Laura așteaptă la sală copii între 5 și 12 ani și susține că a fost un șoc pentru ea să audă că Penicilina Iași a renunțat la echipa de senioare.

„În afara cuceririi Cupei României îmi amintesc că eram mereu în primele șase formații din țară, eram o echipă de care se temeau toate celelalte, am jucat și în cupele europene, eram o echipă care reprezenta cu mândrie Iașul. Am discutat telefonic cu Tatiana Popa (n.r. – o fostă glorie a Penicilinei, cea care lucrează cu echipa de junioare a grupării ieșene), dar deocamdată n-am avut timp să ne întâlnim. Poate vom realiza o colaborare”, a adăugat Laura Dulcianu.

2005 a fost anul în care a părăsit România. Își petrecea vacanța în Italia, când a întâlnit un cuplu de antrenori și din vorbă în vorbă a fost convinsă să se stabilească în Italia, unde să mai și joace, dar mai ales să lucreze cu copiii. I-a convenit propunerea înaintată și a lucrat cu mult succes la Gioiosa Ionica, o așezare cu mai multe cluburi de volei decât Iașul, într-o regiune, Calabria, cu probabil mai multe cluburi de volei decât în toată România!

„La Gioiosa Ionica aveam 130 de jucătoare legitimate într-un sătuc, iar la Iași n-am reușit deocamdată să adun doisprezece copii. Sigur, e greu de comparat voleiul din Italia cu cel din România, însă la acel club am ajuns la nivel de juniori la turneele finale pe regiune, performanțe rămase în continuare neatinse după plecarea mea de acolo și a celor doi antrenori. Și cu echipa mare am avut progrese însemnate. Am preluat-o dintr-un eșalon inferior și am urcat-o până la nivel de play-off pentru promovarea în B2, divizie națională, dar n-am putut continua pentru că nu aveam un buget corespunzător. B2 însemna deplasări din sudul Italiei la Torino, Milano, adică avion, iar noi nu erau pregătiți pentru așa ceva. Mi-a plăcut mult în acel orășel, din acest motiv am și refuzat când am ajuns în Italia oferte de a juca în eșaloane superioare”, a menționat Laura.

Laura și ceilalți doi antrenori erau numiți în presa regională „Cele 3 Minuni”, iar ieșeanca și-a trecut în palmaresul de antrenor toate gradele pentru a lucra la nivel de juniori în Italia și mai avea doar unul pentru a-l atinge pe cel maxim, dar s-a hotărât să revină acasă.

„Părinței mai au și ei de acum o vârstă și aveau nevoie de fata lor cât mai aproape de ei. Frații mei, Marius și Silviu, sunt mai mici decât mine. Am acumulat suficientă experiență în Italia și ușor, ușor voi umple sălile cu copii. Știu cum să-i fac ca abia să aștepte să vină la sală la antrenament. Vreau să ducem numele Iașului cât mai sus în volei, măcar la nivelul la care era când jucam eu”, și-a propus Laura.

Campioană națională la junioare I cu CSS „Unirea” Iași, medaliată cu bronz în 1999, alături de Cristina Androhovici-Lungu, la Campionatele Europene de volei pe plajă pentru tineret, unde la junioare a fost campioană națională alături de Simona Simion, Laura Dulcianu (43 de ani) poate fi contactată la 0753.779.332 dacă aveți un copil care vreți să facă sport și să crească în spiritul Penicilinei Iași ce reprezenta o forță în voleiul autohton, dar și cu suficientă influență din voleiul italian, a cărui valoare este unanim apreciată.

Citiți și: ÎNMATRICULĂRILE DE MAȘINI NOI ÎN UE AU CRESCUT CU 6,6% ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *