Campioanele rămân campioane! CS Politehnica Iași este deja dublă medaliată cu aur înaintea ultimei etape!

Ediția 2021 a Campionatului Național de rugby VII feminin este alcătuită din patru etape. Trei s-au desfășurat deja, la București, Iași și Pașcani, a patra este programată pe 23 octombrie, la Cluj-Napoca. Toate cele trei etape au fost câștigate, atât la senioare, cât și la junioare, de campioanele en-titre de la CS Politehnica Iași, formații pregătite de antrenorii Nicu Tarcan și Gabriela Lepciuc (pregătirea fizică este asigurată de prof. Viorica Ursanu). Cum fiecare victorie de etapă a fost realizată cu maximum de puncte, formațiile noastre sunt deja campioane naționale, indiferent de rezultatele pe care le vor înregistra la ultima etapă, când vor putea chiar să și piardă toate meciurile!

La senioare, CS Politehnica Iași a fost condusă sâmbătă în etapa a III-a, de la Pașcani, de vicecampioana Agronomia București cu 7-0, dar apoi nu i-a mai permis grupării adverse să mai înscrie vreun punct și a câștigat meciul cu 19-7, punctând prin încercările realizate de Oxana Bunici (a reușit și o transformare), Simona Roșca și un eseu de penalizare pentru antijoc la Maria Atomi.

În celelalte două meciuri, CS Politehnica Iași a dispus cu 43-0 de CSU Cluj și cu 24-10 de CSM Pașcani.

Lotul formației ieșene a arătat astfel: Maria Atomi (căpitan), Loredana Juncanariu, Georgiana Gabor, Oxana Bunici (Republica Moldova), Simona Roșca, Alice Ulyankina (Ucraina), Ana Maria Bocan, Ana Maria Sandu, Andreea Nechifor, Ana Maria Călin și Alina Dincă (debut sub culorile CS Politehnica Iași).

„Agronomia ne-a condus la pauză cu 7-5, ne-am așteptat că-și va juca ultima șansă cu multă ardoare, dar ne-am mobilizat mult mai bine în repriza a doua, ne-am făcut jocul nostru și am câștigat meciul care a adus Iașului un nou titlu de campioană națională. Fetele sunt foarte valoroase, muncesc foarte mult, păcat că nu le vede nimeni în afară de CS Politehnica Iași!”, a declarat Nicu Tarcan pe pagina oficială pe Facebook a grupării ieșene.

„A fost un turneu reușit, ne-am atins obiectivul de a ne menține titlul de campioană atât la senioare, cât și la junioare. Felicitări tuturor pentru acest turneu!”, a precizat Gabriela Lepciuc.

Clasamentul etapei a III-a arată astfel:

1. CS Politehnica Iași 9 puncte
2. CS Agronomia 7
3. CSM Pașcani 5

4. CSU Cluj 3.

Clasamentul general înaintea ultimei etape este următorul:

1. CS Politehnica Iași 27 puncte
2. CS Agronomia 21
3. CSM Pașcani 13
4. CSU Cluj 11.

Campioane și la junioare!

CS Politehnica Iași și-a permis să le împrumute pe Ana Maria Mirăuță și pe Corina Dascălu la echipa de senioare CSM Pașcani, dar chiar și fără ele a câștigat toate cele trei meciuri disputate: 52-0 cu CSS „Unirea” Iași, 33-0 cu Aurora Băicoi și 28-0 cu Arieșul Mihai Viteazu.

Lotul formației ieșene a fost următorul: Nicoleta Meșina (căpitan), Mădălina Bejan, Mara Chiriac, Diana Mîndrilaș, Nicoleta Ciobanu, Maria Ciobanu, Diana Gavril, Petronela Mocanu, Ana Hârțan, Elena Măzărache.

„Avem o generație foarte bună care vine din urmă, avem viitorul asigurat. Le-am împrumutat pe Ana Maria și Corina să joace la nivelul senioarelor, deoarece anul viitor vom avea nevoie de ele și trebuie să le asigurăm de pe acum jocuri mai dificile. Cu ele în formație, CSM Pașcani abia a fost întrecută, cu 5-0, de vicecampioana Agronomia București”, a declarat Nicu Tarcan.

Clasamentul etapei a III-a arată astfel:

1. CS Politehnica Iași 9 puncte
2. Aurora Băicoi 7 
3. Arieșul Mihai Viteazu 5
4. CSS „Unirea” Iași 3.

Clasament general înaintea ultimei etape este următorul:
1. CS Politehnica Iași 27 puncte
2. Aurora Băicoi 19
3. Arieșul 15
4. CSS „Unirea” Iași 11.

Citiți și: PORTOFOLIUL MAZDA VA INCLUDE ÎNCĂ DOUĂ SUV-URI PE PIAȚA DIN EUROPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *