Victorii pe linie pentru echipele de la CS Politehnica Iași! Spectacol pe Stadionul „Tepro” la revenirea rugbiștilor acasă! Handbaliștii lui Spiridon au spart gheața!

Sâmbătă a fost pentru CS Politehnica Iași o zi cum orice club și-ar dori mereu!

Rugbistele au devenit deja campioane naționale cu o etapă înainte de finalul sezonului, de fapt ele și-au apărat cu succes titlurile cucerite anul trecut. Chiar când senioarele de la CS Politehnica Iași câștigau în etapa de la Pașcani meciul decisiv cu vicecampioana Agronomia București (scor 19-7), seniorii începeau pe Stadionul „Tepro” meciul cu RC Gura Humorului, din cadrul etapei a IV-a a returului Diviziei Naționale de Seniori la rugby. A fost primul meci acasă de când echipa a fost admisă în returul DNS, la aproape patru ani de la neplăcuta retragere din Superligă.

Formația pregătită de antrenorii Mihai Stuparu și Ioan Iftode a dominat cea mai mare parte a jocului și a oferit spectatorilor prezenți câteva eseuri de toată frumusețea. Micu a deschis și a închis partida cu două curse solitare, în timp ce Nicuță a marcat și el o încercare în prima repriză după ce a depășit tot ce a întâlnit în cale pe aripa sa și putea reușea „dubla”, dar a dat dovadă de mult altruism în actul secund când i-a făcut cadou un eseu lui Deliu. Pilierul David a arătat veleități de jucător de treisferturi la eseul marcat în repriza a doua, în timp ce experimentatul Fânariu și-a trecut în cont o încercare în urma unei faze pe înaintare. Centrul Curcan a fost cel care a impulsionat fazele pe treisferturi, bine deschis de uvertura Michiduță, posesorul unui bun joc de picior, pentru faza de atac trebuind menționată și contribuția inimosului demi Ilie. 

CS Politehnica, formație aflată în plină reconstrucție, s-a impus cu 38-18 (19-13), evoluția scorului fiind următoarea:

0-3 (min. 3) – lovitură de pedeapsă Petrișor

5-3 (min. 6) – eseu Micu, 7-3 – transformare Michiduță

12-3 (min. 13) – eseu Nicuță

12-6 (min. 28) – lp Petrișor

17-6 (min. 38) – eseu Fânariu, 19-6 – transformare Michiduță

19-11 (min 40) – eseu Hostiuc, 19-13 – transformare Petrișor

24-13 (min. 44) – eseu Deliu, 26-13 – transformare Michiduță

31-13 (min. 53) – eseu David

31-18 (min. 76) – eseu Tucaliuc

36-18 (min. 79) – eseu Micu

38-18 – transformare Michiduță.

CS Politehnica Iași: David, Goncear, Vieru-Găină – Fânariu, Vasilache – Holbocianu, Arariței, Chiriac – Ilie, Michiduță (căpitan) – Micu, Curcan, Deliu, Nicuță – Rusu. Rezerve au fost Bișoc, Ojog, Matei, Drăgan, Dimitriu, Buburuzan,  Trandaf și Bolat.

RC Gura Humorului: Varvaroi, Davidoiu, Rusu – Țurcan, Hostiuc – Solomon, Drușcă, Pânzaru – Vaman, Petrișor – Plaiu, Moroșan, Costan, Grigoraș – Ștefancu. Rezerve au fost Cîtea, Formagiu, Palimariu, Stângu, Tucaliuc, Florea și Limbosu.

Partida a fost condusă de o brigadă ieșeană de arbitri: M. Văcaru – Gabriela Bălan-Surmei, D. Călugărici.

Sâmbăta viitoare, echipa ieșeană va juca în deplasare cu RC Bârlad, în etapa a V-a a returului DNS.

CSM Focșani Div A – CS Politehnica Iași 28-32 (13-16)

CS Politehnica Iași, pregătită de antrenorul Florin Spiridon, a dispus sâmbătă, în deplasare, cu 32-28 (16-13), de CSM Focșani Div A într-un meci din etapa a IV-a a Seriei A a Diviziei A pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt.

„Când jucăm ca o echipă apar și rezultatele. Am comis mai puține erori individuale și am redus și numărul ratărilor”, a declarat Florin Spiridon pentru pagina oficială pe Facebook a CS Politehnica Iași.

Ghiga a jucat mult mai bine decât etapa trecută, la Vaslui, T. Chitic a dat recital pe extremă, dar întreaga echipă merită felicitată pentru prima victorie obținută în acest sezon.

Golurile formației ieșene au fost înscrise de T. Chitic 10, Ghiga 9 (unul din aruncare de la 7 metri), Moroșanu 3, Demir 3, Chiriac 2, Foca 2, Grigoraș 1, Moșneagu 1 și Brânduș 1. Menționăm că Sebastian Lătescu a debutat în acest joc sub culorile CS Politehnica Iași și a fost folosit doar pe faza de apărare.

Etapa viitoare, Politehnica Iași va primi sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă, vizita echipei CSU din Suceava Div A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *