Din nou acasă! CS Politehnica Iași – RC Gura Humorului, sâmbătă (ora 12:00), în etapa a IV-a a returului DNS

CS Politehnica Iași, formație pregătită de antrenorii Mihai Stuparu și Ioan Iftode, se va confrunta sâmbătă, de la ora 12:00, pe Stadionul „Tepro”, cu RC Gura Humorului într-un meci din cadrul etapei a IV-a a returului Diviziei Naționale de Seniori la rugby. Va fi primul meci acasă de când echipa a fost admisă în returul DNS, la aproape patru ani de la neplăcuta retragere din Superligă.

Formația probabilă anunțată de antrenorii Mihai Stuparu și Ioan Iftode este următoarea: David, Goncear, Vieru-Găină – Fânariu, Vasilache – Holbocianu, Arariței, Chirac – Ilie, Michiduță (căpitan) – Micu, Curcan, Deliu, Nicuță – Rusu. Rezerve vor fi Ojog, Matei, Bișoc, Drăgan, Dimitriu, Buburuzan, Trandaf și Bolat.

„Ne așteptăm la un meci frumos, care să facă o bună propagandă rugby-ului. Sperăm ca vremea să țină cu noi și să vedem cât mai mulți spectatori în tribunele Stadionului Tepro! Ne-am pregătit bine în ultima perioadă și sperăm să facem un joc care să placă spectatorilor. Evident, mergem la victorie, în ciuda mediei scăzute de vârstă a echipei noastre!”, a declarat Mihai Stuparu pentru pagina oficială pe Facebook a CS Politehnica Iași.

„Va fi frumos, copiii se vor dărui pentru a face spectacol, pentru asta se antrenează. Va fi un meci foarte, foarte plăcut de urmărit”, a precizat Ioan Iftode. 

Sergiu Michiduță: „Să ne bucurăm de rugby!”

Căpitanul Sergiu Michiduță anticipează o dispută interesantă, dificilă și așteaptă un număr cât mai mare de spectatori în tribune.

„RC Gura Humorului este formația la care am evoluat și eu alături de câțiva colegi de-ai mei din Iași până să reînființăm echipa aici! Va fi un meci foarte interesant, dar și greu. Cei de la Humor au un lot destul de bun și nu se lasă ușor învinși! Noi ne pregătim și dăm totul la antrenamente să putem face un meci cât mai bun sâmbătă! Vă așteptăm la meci pe Stadionul Tepro să ne susțineți și să ne bucurăm de rugby!”, a declarat Sergiu Michiduță.

În cele două partide susținute în retur de când a fost admisă în DNS, CS Politehnica Iași s-a impus cu 54-12 cu CSM Suceava și a cedat cu 17-38 cu CS Năvodari, ambele fiind susținute în deplasare, în ambele culegând suficiente cuvinte de laudă. Mai mult, Sergiu a remarcat progresul înregistrat de la joc la joc.

„Am făcut un meci foarte bun și la Năvodari, chiar dacă am pierdut. Ca joc de echipă ne legăm din ce în ce mai bine și văd un progres de la un meci la altul”, a completat Sergiu Michiduță.

Marius Bișoc: „A sosit ora spectacolului mult așteptat”

Decanul de vârstă al lotului noii echipe de la CS Politehnica Iași este Marius Bișoc (38 de ani), un sprijin de nădejde de-a lungul timpului. N-a ezitat nici acum să pună umărul la reînființarea formației, fiind un suport pentru mai tinerii săi colegi atât din teren, cât și de pe banca de rezerve.

„Dragi iubitori ai sportului cu balonul oval, vă așteptăm sâmbătă, pe Stadionul Tepro, la ora 12:00 pentru a vedea o confruntare între două echipe de moldoveni. De o parte vor fi băieții din Gura Humorului, printre ei numărându-se și câțiva foști jucători ai Politehnicii Iași, iar de cealaltă parte mult așteptata echipă a orașului Iași. Jucătorii ieșeni, conduși din teren de liderul lor, Michiduță Sergiu, vor încerca să vă ofere spectacolul pe care îl așteptați de atâta timp. Eu am așteptat cu speranță revenirea Iașului pe harta rugby-ului românesc. Sunt bucuros că s-a realizat acest proiect și sper din toată inima că nu vom dezamăgi. Dacă va fi seriozitate, acești tineri ne vor reprezenta orașul cu fruntea sus”, a precizat Marius Bișoc.

Andrei Fânariu: „O să fie frumos!”

Andrei Fânariu (35 de ani) a efectuat junioratul la Gura Humorului, iar în ultimii trei ani, perioadă în care Iașul a lipsit la seniori, a jucat pentru CSM Suceava. A revenit la CS Politehnica Iași, club la care a cunoscut cele mai mari satisfacții, și promite spectacol la reîntâlnirea cu spectatorii ieșeni.

„O să fie un meci frumos. Jucăm din nou acasă, ne antrenăm în fiecare zi, după-amiaza. Ne punem la punct schemele și batem sâmbătă. O să fie frumos”, susține Andrei Fânariu.

Florin Curcan: „Va fi un meci cu încărcătură emoțională”

Florin Curcan (26 de ani) a jucat cu CS Politehnica Iași la precedenta sa prezență în Superligă și până să revină pe prima scenă a cucerit acum câteva săptămâni medalia de bronz în Campionatul Național de rugby VII.

„Va fi un meci cu încărcătură emoțională, având în vedere ca e prima partidă acasă după o lungă perioadă de timp. Suntem pregătiți și motivați pentru a face un meci bun. Așteptăm cât mai mulți suporteri alături de noi”, a menționat Florin Curcan.

Citiți și: VOLKSWAGEN A CÂȘTIGAT 70.000 DE CLIENȚI NOI ÎN PRIMUL AN DE LA DEBUTUL MODELULUI ID.3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *