Prof. Viorica Ursanu, laureată la Gala Premiilor Mentor 2020: „Niciodată nu m-am simțit așa apreciată”! Nominalizările pentru ediția 2021 tocmai au fost deschise!

Fundația pentru Comunitate a anunțat că de ziua educației a deschis lista de nominalizări pentru ediția din acest an a Premiului Mentor pentru excelență în educație, în prima parte din 2022 urmând să fie premiați zece profesori și antrenori.

„Programul se organizează anual, începând din 2010, din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, cărora le-au sprijinit din umbră primii pași. Programul este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile asigurate de Compania MOL România pentru acei mentori a căror activitate a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale”, se arată în comunicatul semnat de András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Cu mândrie putem preciza că la ediția pentru 2020, desfășurată în vară, la București, printre cei zece mentori premiați s-a numărat și prof. Viorica Ursanu (68 de ani). Deși a atins vârsta pensionării, dna. Ursanu numai departe de sport nu poate sta și continuă să se ocupe de pregătirea fizică a rugbistelor de la CS Politehnica Iași, care practic n-au rivale în țară și care alcătuiesc baza echipei naționale a României ce evoluează în primul din cele trei eșaloane ale Europei la această disciplină olimpică.

„Pe lângă atletism iată că acum câțiva ani am început să învăț și rugby, iar mai recent am învățat și baschet, deoarece m-am ocupat de pregătirea fizică pentru o sportivă foarte talentată, printre cele mai bune din țară la generația sa. Mereu mi-a plăcut să învăț, nu doar să învăț sportivii care mi-au trecut prin mâini”, ne-a declarat prof. Viorica Ursanu.

Iar d-sa sa spune bine că i-au trecut prin mâini, deoarece nu a vizat doar performanța sportivă, ci din mâinile sale a căutat mereu să scoată în primul rând oameni, acest aspect fiind prețuit la Premiul Mentor. A pregătit-o pe Andreea Ionescu să devină vicecampioană mondială de junioare la 400 metri garduri, dar cu mai multă emoție am auzit-o pe dna. Ursanu vorbindu-mi nu când sportiva sa era regina atletismului ieșean, ci când Andreea era accidentată!

Spune că este mândră când își amintește de foștii săi elevi cărora a reușit să le insufle pasiunea pentru sport și mai ales să-i facă să creadă cu tărie că „omul sfințește locul”.

„La început am fost repartizată la școli în mediul rural, dar am reușit să găsesc înțelegere pentru a face terenuri de fotbal, de baschet, piste de alergare. Am foști elevi care au ajuns la rândul lor profesori, directori de școli și este de mai mare dragul să vezi ce au reușit să facă la școlile unde își desfășoară activitatea. Sunt atât de mândră de ei!”, a precizat dna. Ursanu.

Dar prof. Viorica Ursanu nu s-a simțit mândră doar când sportivii săi se acopereau de succes în arene sau când foștii săi elevi îi călcau pe urme, s-a simțit mândră și la Gala Premiilor Mentor, atunci când a simțit cu adevărat că munca sa de-o viață i-a fost recunoscută.

„A fost prea frumos, un eveniment minunat. Atunci am simțit că n-am muncit degeaba. Am fost înconjurată de oameni valoroși, a fost o seară excepțională, m-am simțit minunat. Eu n-am știut nimic despre nominalizare. Am fost anunțată pe 8 martie, iar când am auzit ce mi se spunea la telefon le-am zis că au greșit numărul. Niciodată nu m-am simțit așa apreciată”, a adăugat dna. Ursanu.

Spuneam la început că Fundația Pentru Comunitate tocmai a demarat nominalizările pentru Gala Premiilor Mentor 2021. Anul trecut au fost peste 300 de propuneri doar pentru sport, dar premiate au fost numai trei personalități ce au trudit în arene. Iar printre cele trei, alături de alți șapte profesori, s-a numărat și prof. Viorica Ursanu, doamna atletismului ieșean.

Citiți și: NOUA MAZDA 6 AR PUTEA AVEA TRACȚIUNE SPATE

1 thought on “Prof. Viorica Ursanu, laureată la Gala Premiilor Mentor 2020: „Niciodată nu m-am simțit așa apreciată”! Nominalizările pentru ediția 2021 tocmai au fost deschise!

  1. Felicitări doamna scumpă pentru toată activitatea,pentru exemplul minunat de adevărat mentor nu numai pentru elevii și sportivi dar și pentru colegii dumneavoastră !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *